Suomen kokkimaajoukkue

Kokkimaajoukkue on Suomen kansallinen joukkue, joka edustaa Suomea kansainvälisillä areenoilla mutta myös kotimaassa, tuoden ”meidän kaikkien maajoukkueen” jäsenet, tunnetuiksi niin messuilla kuin myös muissa tilaisuuksissa ympäri Suomen maata.

Suomen Kokkimaajoukkue valmistautuu kilpailuihin harjoittelemalla jatkuvasti eri osa-alueita parhaiden mahdollisten valmentajien ohjauksessa. He toimivat samalla koko ruokamaa Suomen suurlähettiläinä.

Keittiön ammattilaisina maajoukkueen jäsenet jakavat tietoa, ohjeita ja vinkkejä helpottamaan meidän kaikkien arkea

IMG_4450

MISSIO

Suomen kokkimaajoukkue on ydinperhe isomman yhteistyökumppaniperheen sisällä. Kumppanimme tukevat meitä ja antavat meille mahdollisuuden kilpailla pitkäjänteisesti ja maailmanlaajuisesti. Kokkimaajoukkue on luova ja innovatiivinen esikuva gastronomian alalla Suomessa ja ulkomailla. Maajoukkue valjastaa suomalaisen keittiön parhaat puolet ja vie villin, luonnollisen makumaailmamme koko maailman iloksi

VISIO

Olemme kaikkien suomalaisten kokkimaajoukkue, joka vie Suomi-kuvaa ja käsitystä yhteistyökumppaneiden monipuolisista raaka-aineistamme kansainvälisille areenoille. Teemme ammatissa olevista kokeista pitkäjänteisiä tiimipelaajia, näin syntyy Culinary Team of Finland jonka tehtävänä on myös viedä kouluihin sanomaa; meidän arvoista.

ARVOT

Suomen kokkimaajoukkueen arvot ovat: Turvallisuus, Kestävä ruoka, Ympäristöystävällisyys, Vastuullisuus, Ammattiylpeys ja tulevaisuuden mahdollisuuksien tarjoaminen nuorille kokeille.

jan-vapaavuori

Kokkimaajoukkueen suojelijan, pormestari Jan Vapaavuoren tervehdys Kokkimaajoukkueelle

Ruoka on paljon enemmän kuin vain välttämätöntä ravintoa. Ruoka on osa ihmisten jokapäiväistä elämää. Ruoka näyttelee osaa melkein kaikissa elämämme suurissa ja merkittävissä hetkissä. Keräännymme ruoan ympärille niin ilossa kuin surussa, niin arjessa kuin juhlassa. Ruoan historia kulkee käsi kädessä historian kanssa. Ruokakulttuuri on osa kansallista identiteettiämme. Kokkimaajoukkue edustaa maailmalla paitsi suomalaista ruokakulttuuria myös kansakuntamme syvintä olemusta.

Kokkimaajoukkue on paikka, jossa nuoret lupaukset saavat tarttumapintaa kansainväliseen ruokamaailmaan ja pääsevät näyttämään kyntensä kilpailussa.

Kilpailu on aina kovaa eikä teidän lajinne ole helpoimmasta päästä. Sellaista urheilulajia ei olekaan, jonka harrastajamäärä pääsee lähellekään ruoanlaittajien maailmanlaajuista joukkoa. Saamme olla teistä yhtä ylpeitä kuin leijonista tai Susijengistä.

Toivotan onnea ja menestystä tuleviin koitoksiin!

Jan Vapaavuori
Pormestari
Kokkimaajoukkueen suojelija