Kokkimaajoukkueelle olympiahopeaa!

Suomen kokkimaajoukkue korjasi ennennäkemättömän potin Erfurtin kokkiolympialaisista. Kokonaiskilpailun hopeasijan täydentää kilpailun lämpimän keittiön sarjan voitto huikeilla pisteillä 94,275. Suomi oli myös toiseksi paras Culinary art -sarjan kokonaiskilpailussa.

 Hopea on voitto Suomelle.

– Helvetin hyvä, törkeän hyvä saavutus! Olemme tähän enemmän kuin tyytyväisiä, riemuitsee joukkueen johtaja Tapio Laine.

Suomi paransi huikeasti sijoitustaan edellisistä olympialaisista, kun joukkue nousi kovalla työllä seitsemänneltä sijalta toiseksi. Suomelta osattiin odottaa upeaa suoritusta jo kahden vuoden takaisten Luxemburgin MM-kisojen lämpimän keittiön kolmannen sijan perusteella.

Hopean painoarvoa nostaa se, että se on Pohjoismaiden paras suoritus Erfurtin kokkiolympialaisissa vuonna 2016. Rakkaat kilpakumppanimme Norja ja Ruotsi romahtivat sijoille 5. ja 6. Kultaa pokkasi Singapore ja pronssia Sveitsi.

Kehuja ja kultaa lämpimästä keittiöstä

Kokkileijonat lunastivat odotukset. Kilpailun aikana tuli selväksi, että joukkue tietää mitä tekee, ja palaute oli kautta linjan kiittävää. Lämpimän keittiön esivalmistelut ja järjestelmällinen työskentely ansaitsivat erityiskiitokset ja täydet pisteet keittiötuomareilta.

Kolmen ruokalajin menu oli alusta loppuun loistava. Alkuruoka oli makutuomareiden mukaan hyvä, harmoninen kokonaisuus, vaikka siinä oli paljon komponentteja.

– Pääruoan peuranfilee sai kehuja täydellisestä kypsyydestä. Maa-artisokkaterriini oli myös erityisen hyvän makuinen. Myös jälkiruokaa pidettiin erittäin hyvänä kokonaisuutena, kapteeni Kristian Vuojärvi kertaa tuomaripalautetta.

Suomen lämmin keittiö oli olympiakisojen paras.

Culinary Artista hopeaa

Culinary Artin ja Pastry Artin muodostama kylmän pöydän kokonaisuus sai samanhenkistä palautetta, vaikka tämän osion tuomaroivat eri henkilöt.

– Pöytämme oli tuomaripalautteen mukaan eheä, harmoninen kokonaisuus. Showplatemme, ison kala- ja äyriäislajitelman, yhteydessä kehuttiin vatia ja sen ruokien kanssa muodostamaa hienoa kokonaisuutta, Vuojärvi kertoo.

Kun tuomarit sanovat kapteenille, että voitte olla ylpeitä työstänne, on joukkue todellakin tehnyt kovan suorituksen! Se palkittiin Culinary art -osakilpailun hopeasijalla – vain kokonaiskilpailun voittaja Singapore oli parempi.

Kiitosten aika

Joukkueen johtaja Tapio Laine on hyvin tyytyväinen kuluneeseen olympiadiin.

– Meillä on äärimmäisen hyvä ja vahva joukkue, joka puhaltaa yhteen hiileen. Olemme tehneet historiaa ja tuoneet Suomea tunnetuksi hyvistä raaka-aineista sekä joukkuetyöskentelystä. Kaksi kultaa. Kiitos niistä kuuluu joukkueelle, joka on yhtä suurta perhettä. Kiitos, Laine sanoo.

Menestykseen tarvittiin paljon tekijöitä.

– Ilman yhteistyökumppaneitamme Suomi ei olisi koskaan päässyt tähän tulokseen. Kiitos erinomaisesta yhteistyöstä, toteaa toiminnanjohtaja Nils-Gustaf Höglund.

Kokkimaajoukkueen yhteistyökumppaneita kaudella 2014 – 2016 olivat Electrolux, Arla, Raaseporin kaupunki, Werner Gourmetservice, Chipsters, Reinin Liha, Löfbergs, Figgjo, Gourmetgruppen, Åsö, Ejendahls, Baker’s, Jepo, Dick, Mercedes-Benz CharterWay, Scanpan, O. Ekman, Ortex, Lindén, Scanbox, Segers, Knorr, Mimi’s, Suomen lämpömittari, Laroche, Ogier, Airam ja Latimeria.

KUVASSA

Olympiamenestystä tuulettavat kapteeni Kristian Vuojärvi (kuvassa vasemmalla), Samuel Mikander, Simo Pietarinen, Mikko Pakola, varakapteeni Jarkko Pulkkinen, Aki Kinnunen, Jenni Bergström, Janne Töllinen, Marika Korhonen, Emeliina Papinniemi, Joona Lehto, assistentti Duy Le, assistentti Jonne Partanen, assistentti Niall Larjala ja joukkueenjohtaja Tapio Laine.

Kuvaaja Eva Tordera Nuño

www.facebook.com/culinaryteamfinland

Instagram: #kokkimaajoukkue