Suomen kokkimaajoukkueen historiallinen voitto IKA Culinary Olympics -kisoissa Stuttgartissa 2024

Suomen kokkimaajoukkue on voittanut kultaa IKA Culinary Olympics -kisoissa vuonna 2024, järjestäen todellisen gastronomian juhlan kansainvälisellä areenalla. Tämä on merkittävä saavutus joukkueelle ja koko Suomen gastronomialle, sillä kilpailu tunnetaan yhtenä maailman arvostetuimmista ja vaativimmista kokkien koitoksista.

Joukkueenjohtaja Katja Tuomainen kommentoi voittoa innostuneena: “Tämä on uskomaton hetki meille kaikille. Voiton myötä olemme osoittaneet, että Suomen kulinaarinen osaaminen kuuluu maailman huipulle. Koko joukkue on tehnyt äärimmäisen kovaa työtä ja omistanut paljon aikaa, vaivaa ja intohimoa tähän saavutukseen. Haluan kiittää jokaista joukkueen jäsentä heidän sitoutumisestaan, luovuudestaan ja uutterasta työstään, joka teki tästä unelmasta totta.”

Toiminnanjohtaja Jenni Bergström lisää: “Tämä kultamitali on merkki suomalaisen gastronomian kansainvälisestä kilpailukyvystä ja innovatiivisuudesta. Se on suuri kunnianosoitus joukkueemme taidolle ja koville ponnisteluille. Olemme valtavan ylpeitä joukkueestamme ja tästä historiallisesta saavutuksesta.”

Voitto IKA Culinary Olympics -kisoissa ei ole pelkästään joukkueen, vaan koko Suomen voitto. Se nostaa Suomen profiilia kansainvälisellä gastronomian kentällä ja inspiroi tulevia sukupolvia kokkeja tavoittelemaan korkeita päämääriä.

“Kilpailu Stuttgartissa oli tiukka ja vaati joukkueeltamme sekä teknistä taituruutta että luovaa ajattelua. Jokainen annos kertoi tarinan suomalaisesta luonnosta ja kulttuurista, mikä erottui kilpailussa eduksemme. Tämä voitto on osoitus siitä, että suomalaisella ruokakulttuurilla on ainutlaatuinen paikka maailman gastronomiassa, ja olemme ylpeitä voidessamme tuoda sen maailman nähtäville,” lisää Tuomainen.

Suomen kokkimaajoukkueen voitto IKA Culinary Olympics -kisoissa on historiallinen saavutus, joka jää elämään suomalaisen gastronomian historian lehdille. Se on inspiraation lähde niin ammattikokeille kuin ruoan ystäville ympäri maailmaa.