Ajankohtaista

Kokkimaajoukkue sai kapteenin ja kampuksen

Suomen kokkimaajoukkueen uusi vuosi alkaa järjestäytymisen merkeissä: joukkue on ottanut haltuun uudet harjoitustilansa, CToF campuksen, ja valinnut kapteenin.Kokkimaajoukkueen uusi kapteeni on Niko Lehto, 30. Lehto työskentelee Porvoossa ravintola Sinnessä. Hän kantaa jatkossa päävastuun kokkimaajoukkueen keittiötyöskentelystä kokonaisuudessaan.- Olen kilpailuhenkinen ja tosi huono häviäjä. Mihinkään kilpailuun ei kannata lähteä leikkimään - aina mennään voittamaan! Jos voittoa ei...
Lue lisää

Joulukuun resepti

Joukkueenjohtaja Kristian Vuojärvi kattaa joulupöytään perinteisen ranskalaisen jouluhalon.Jouluhalko 
  • 300 g maitosuklaata
  • 5 dl kermaa
  • 120 g sokeria
  • 2 liivatetta
  • vaniljatanko
  • 1 appelsiinin kuori
  • kanelitanko
  • 1 tl jauhettua inkivääriä
Koristeluun
  • kaakaojauhetta
  • tomusokeria
  • marjoja
  • hedelmiä
  1. Sulata suklaa.
  2. Lämmitä puolet kermasta vaniljan, kanelitangon, inkiväärin, raastetun appelsiininkuoren ja sokerin kanssa.
  3. Lisää suklaa ja liivatteet kermaan.
  4. Siivilöi maustettu kerma ja lisää...
Lue lisää

Kokkimaajoukkueen muutto Helsinkiin herättää tunteita

Suomen kokkimaajoukkueen pitkäjänteinen työ on kantamassa hedelmää. Muutto Helsinkiin, uusi suojelija Jan Vapaavuori ja vahvat uudet nimet joukkueessa tuovat uudenlaista voimaa tekemiseen.Kokkimaajoukkueen johtaja Tapio Laine kertoo marraskuun aluksi joukkueen kuulumiset:Kaikkien suomalaisten oma mestarijoukkue, Suomen kokkimaajoukkue, tekee pikkuhiljaa muuttoa kohti Helsingin Hevossalmea (Vuorilahdentie 5). Taakse jää Raasepori ja Karjaan harjoittelutila, joka on ollut maajoukkueen kotipesä vuodesta...
Lue lisää

Marraskuun resepti – Pot de crème
maitosuklaasta


Niko Suomalaisen ohjeella syntyy helppo klassikkojälkiruoka. Voit maustaa maitosuklaavanukkaan halutessasi kanelilla tai kardemummalla, jos olet jo joulutunnelmissa!Pot de crème
maitosuklaasta
2,4 dl            kuohukermaa 0,4 dl            täysmaitoa 2                   keltuaista 2 rkl              sokeria 2                   tähtianista 60 g              maitosuklaata
  1. Kiehauta kerma, maito ja tähtianis. Sekoita keltuainen ja sokeri ja yhdistä massat.
  2. Kaada kuuma seos paloitellun suklaan päälle kolmessa erässä...
Lue lisää