Ajankohtaista

SUOMEN KOKKIMAAJOUKKUE ESITTELEE CULINARY ART JA PASTRY ART -KILPAILUPÖYDÄN KAUPPAKESKUS REDISSÄ

Tiedote 17.10.2018Suomen kokkimaajoukkue valmistautuu marraskuussa Luxemburgissa pidettäviin Culinary World Cup ‑maailmanmestaruuskilpailuihin ja kattaa kenraaliharjoituksena Culinary Art & Pastry Art ‑showpöydän keskiviikkona 24.10.2018 kauppakeskus REDIin Helsinkiin.Maajoukkue puolustaa Luxemburgissa aiempina vuosina kansainvälisissä kilpailuissa saavuttamaansa hyvää kisamenestystä.
"Nykyiselle joukkueelle tämä on ensimmäinen suuri kisa ja lähdemme matkaan hyvällä fiiliksellä, motivaatiolla ja sisulla. Olemme harjoitelleet kokonaiskilpailuun intensiivisesti noin 25.000 tuntia”, kertoo toiminnanjohtaja...
Lue lisää

Kokkimaajoukkueen Simo Pietarisesta Suomen ensimmäinen Makeamestari

Suomen kokkimaajoukkueen Simo Pietarinen, 29, on valittu Suomen ensimmäiseksi Makeamestariksi."Voitto yllätti ja tuntui todella hyvältä", kertoi jälkiruokien huippuosaajana tunnettu Pietarinen, joka työskentelee keittiömestarina helsinkiläisessä ravintola Demossa.Tampereella Fastfood & Cafe & Ravintola -tapahtumassa käytyyn loppukilpailuun oli valittu mukaan kahdeksan keittiöammattilaista. Kilpailutehtävänä oli toteuttaa ravintolajälkiruoka ja marjatäytteinen kakku. Pietarisen voittoisan kilpailusuorituksen...
Lue lisää

Lokakuun resepti, Kylmäsavulohitartar, perunalettu ja tillimajoneesi

Perunaletun kanssa tarjottava kylmäsavulohitartar on helppo herkku syksyisiin illanistujaisiin.Perunalettu5 dl täysmaitoa 25 g hiivaa 2 ½ dl tattarijauhoa 1 ¼ dl vehnäjauhoa 3 keltuaista 200 g kermaviiliä ½ tl suolaa 3 valkuaista 1 keskikokoinen peruna voita paistamiseen
  1. Aloita perunalettujen valmistaminen liottamalla hiiva kädenlämpöiseen maitoon.
  2. Vatkaa joukkoon tattari- ja vehnäjauhot. Anna seoksen kohota noin tunti.
  3. Lisää taikinaan keltuaiset, kermaviili, suola ja raastettu peruna.
  4. Vaahdota valkuaiset...
Lue lisää

Syyskuun resepti, Haudutettua kukonpoikaa, yrttispelttiä ja paahdettua porkkanaa ja metsäsieniä

Haudutettua kukonpoikaa, yrttispelttiä ja paahdettua porkkanaa ja metsäsieniäNiko Suomalainen sai inspiraation haudutettuun kukonpoikaan, yrttispelttiin ja paahdettuihin porkkanoihin tutustuessaan kesän aikana tilavierailuilla kotimaisiin ammattitaidolla kasvatettuihin raaka-aineisiin. Kokille on tärkeää tietää, mistä raaka-aineet ja varmistua siitä, että tuottajat suhtautuvat ruokaan samalla pieteetillä kuin kokki. On hyvä välillä lähteä metsään...
Lue lisää