Ajankohtaista

Ensimmäinen kilpailupäivä: Culinary Art ja Culinary Pastry

Suomen kokkimaajoukkueen ensimmäinen kilpailusuoritus Culinary World Cup -kisoissa on takana, kun Culinary Art & Culinary Pastry -pöytä on katettu tuomarien arvioitavaksi.Kylmän pöydän tuotteiden valmistelu aloitettiin jo ennen kisoja kokkimaajoukkueen harjoitustiloissa Leijonanrannassa. Viimeistelyjä on tehty useamman päivän ajan Luxemburgissa.“Olemme viimeistelleet tuotteita määrätietoisesti ja varmoin ottein”, kertoo joukkueenjohtaja Kristian Vuojärvi.Kylmän pöydän nosto kisa-alueelle sujui hyvin ja rauhallisesti."Kaikki...
Lue lisää

Culinary World Cup -kilpailut 24.11. – 28.11.2018

Suomen kokkimaajoukkue on mukana Culinary World Cup ‑maailmanmestaruuskilpailuissa 24.11. - 28.11.2018 Luxemburgissa.Joukkue kilpailee kahtena päivänä.Ensimmäinen kilpailupäivä on lauantai 24.11.2018, jolloin katetaan perinteisenä ruokataidelajina tunnettu Culinary Artin & Pastry Artin muodostama kylmä pöytä.Toisena kilpailupäivänä maanantaina 26.11.2018 on vuorossa Hot Kitchen ‑sarja, jossa toteutetaan 110 hengelle kolmen ruokalajin menukokonaisuus.Culinary Word Cup -kilpailussa on...
Lue lisää

Marraskuun resepti, Kurpitsaraviolit

KurpitsaraviolitSimo Pietarinen valmistaa marraskuussa modernit kurpitsaraviolit, jotka tarjoillaan kurpitsakerman kanssa. Syksyinen kurpitsa on paahdettuna mahtavan makuista, ja tässä annoksessa on kurpitsaa neljällä tavalla.Pikkelöityä kurpitsaa80 g kurpitsaa 20 g väkiviinaetikkaa 40 g sokeria 60 g vettä
  1. Kiehauta kattilassa etikka, sokeri ja vesi.
  2. Anna jäähtyä huoneenlämmössä ennen kylmään laittamista.
  3. Leikkaa kurpitsasta pieniä kuutioita ja pyörittele ne etikkaliemessä.
  4. Anna tekeytyä kylmässä...
Lue lisää

SUOMEN KOKKIMAAJOUKKUE ESITTELEE CULINARY ART JA PASTRY ART -KILPAILUPÖYDÄN KAUPPAKESKUS REDISSÄ

Tiedote 17.10.2018Suomen kokkimaajoukkue valmistautuu marraskuussa Luxemburgissa pidettäviin Culinary World Cup ‑maailmanmestaruuskilpailuihin ja kattaa kenraaliharjoituksena Culinary Art & Pastry Art ‑showpöydän keskiviikkona 24.10.2018 kauppakeskus REDIin Helsinkiin.Maajoukkue puolustaa Luxemburgissa aiempina vuosina kansainvälisissä kilpailuissa saavuttamaansa hyvää kisamenestystä.
"Nykyiselle joukkueelle tämä on ensimmäinen suuri kisa ja lähdemme matkaan hyvällä fiiliksellä, motivaatiolla ja sisulla. Olemme harjoitelleet kokonaiskilpailuun intensiivisesti noin 25.000 tuntia”, kertoo toiminnanjohtaja...
Lue lisää