Suomen kokkimaajoukkueen Team Leader Katja Tuomainen on kutsuttu yhdeksi Suomen edustajaksi pohjoismaiseen ruokakulttuuriseen yhteistyöhön. Pohjoismaisen keittiön julistusta hyödynnetään katalyyttinä tulevaisuuden keskustelussa kestävistä ja terveyttä edistävistä ruokajärjestelmistä, fokuksessa nuoret ravintola- ja ruoka-alan ammattilaiset. Yhteistyötä koordinoi Uusi pohjoismainen ruoka -ohjelma ( Ny Nordisk Mat), Pohjoismaiden ministerineuvosto sekä maa- ja metsätalousministeriö osana Suomen puheenjohtajuutta
Pohjoismaiden ministerineuvostossa vuonna 2021.

Uutta pohjoismaista keittiötä koskeva julistus esiteltiin ja allekirjoitettiin pohjoismaisten keittiömestareiden toimesta vuonna 2004 ja Suomesta keittiömestari Hans Välimäki. Julistuksen avainsanoina on puhtaus, sesonki, etiikka, terveys, kestävyys ja laatu. Siitä lähtien pohjoismaisen ruokakulttuurin ja sen innovaatioiden monipuolinen edistäminen on ollut pohjoismaisen yhteistyön ytimessä. Tänä päivänä uusi pohjoismainen ruokanäkemys on uusi normaali.

Iltaterv. Bettina Lindfors, Ny Nordisk Mat -ohjelma