Suomen kokkimaajoukkue (Culinary Team of Finland ry) ja Pohjolan Peruna Oy ovat sopineet yhteistyöstä vuodelle 2023. Sopimus tarjoaa option myös seuraavalle vuodelle.

Yhteistyön aloittaminen on luonteva jatko kotimaisia elintarvikkeita suosivan kokkimaajoukkueen ja niitä valmistavan Pohjolan Perunan välillä. Suomen ”kansallisjuures” peruna näyttelee merkittävää roolia kokkimaajoukkueen kilpailukattauksissa.

Pohjolan Perunan tuotteet tuttu näky keittiömestareiden keittiöissä

Pohjolan Peruna on ensimmäinen suomalainen teollisen mittakaavan perunanjalostaja, jonka toiminta käynnistyi Pohjois-Pohjanmaalla jo vuonna 1962. Tehdas käsittelee ja jalostaa pääasiassa omien sopimusviljelijöiden perunaa noin 40 milj. kiloa vuodessa. Yhtiön horeca- ja suurkeittiöpuolelle suunnatun Mestari-tuotemerkin tuotteet ovat ammattilaisten hyvin tuntemia ja suosimia.

pp_mestari_ctf_fiilis_5334x3556-3.jpg

– Pohjolan Peruna ja Mestari-tuoteperhe lähtevät mahdollistamaan kokkimaajoukkueen harjoittelua ja menestymistä alan kilpailuissa. Kokkimaajoukkue puolestaan kirkastaa kulinaristista Suomi-kuvaa ja tekee kumppaneidensa ruoka-aineita tunnetuksi kansainvälisillä areenoilla. On ilo ja kunnia päästä yhdistämään kokkimaajoukkueen kanssa voimat niin kotimaassa kuin maailmalla, kommentoi Pohjolan Peruna Oy:n horeca-ryhmän vetäjä Miia Kopsala.

Yhteistyö käynnistyi luontevasti suomalaisia raaka-aineita suosivan kokkimaajoukkueen ja Mestari-tuotteita valmistavan Pohjolan Perunan välillä

– Menestyäkseen kokkimaajoukkue tarvitsee sitoutuneita ja vahvoja kumppaneita taustalleen. Menestysresepti luodaan yhdessä tehden, toteaa kokkimaajoukkueen toiminnanjohtaja Jukka Turta.

Seuraava iso ponnistus kokkimaajoukkueella on IKA Culinary Olympics -kokkiolympialaiset, jotka järjestetään Stuttgartissa helmikuussa 2024. IKA-olympialaiset ovat maailman suurin ja vanhin kokkikilpailu, jossa eri maiden joukkueet kisaavat paremmuudestaan eri sarjoissa.

culinary-team-finland_dsc2382.jpg

Pohjolan Perunalla on perunan jalostuksen pitkät perinteet

Pohjolan Peruna toimii Raahen Vihannissa noin sadan hehtaarin luonnonkauniilla tontillaan. Peruna tulee lähialueen sopimusviljelijöiltä, kuten on tullut jo yli 60 vuotta. Yhteistyö on jatkunut monien viljelijöiden kanssa useita vuosia ja jopa vuosikymmeniä yli sukupolvien.

– Yhä useampi kuluttaja on kiinnostunut ravintolassa asioidessaan syömänsä ruoan alkuperästä. Pohjolan Perunan tuotteiden kotimaisuusaste on helppo muistaa ja kertoa: se on pyöreät 100 %. Peruna on kotimaista ja kotimaisen viljelijän viljelemää. Tuotteet valmistetaan kotimaisena työnä kotimaisessa yrityksessä. Jopa tuotteiden valmistuksessa käytettävä energia on kotimaista. Se tulee omasta bioenergialaitoksesta, kertoo Pohjolan Perunan markkinointijohtaja Jami Teirikari.

Molempien sopimuskumppanien missio on monipuolistaa kotimaista ruokakulttuuria terveellisin ja kestävin keinoin.

Lisätietoja yhteistyöstä:

Jami Teirikari, markkinointijohtaja, Pohjolan Peruna Oy
email: jami.teirikari@pohjolanperuna.fi
+358 40 903 0645

Miia Kopsala, avainasiakaspäällikkö, Pohjolan Peruna Oy
email: miia.kopsala@pohjolanperuna.fi
+358 40 517 2300

Jukka Turta, toiminnanjohtaja, Suomen Kokkimaajoukkue
email: jukka.turta@ctof.fi
+358 44 242 5119

Suomen Kokkimaajoukkue: ww.ctof.fi

IKA Culinary Olympics: s://www.olympiade-der-koeche.com/en/

Mestari-tuotteet: https://www.mestariperunat.fi