Kun Suomen Kokkimaajoukkue asettuu jälleen kerran valokeilaan Gastro Helsinki -tapahtumassa 13.-
15. maaliskuuta, intohimo ja ammattitaito yhdistyvät tarjoamaan yleisölle unohtumattoman
gastronomisen kokemuksen. Tapahtuman alla joukkueenjohtaja Katja Tuomainen ja
toiminnanjohtaja Jenni Bergström jakavat ajatuksiaan valmistautumisesta ja yhteistyöstä.

Huippukokkien huippuhetki
Kokkimaajoukkueen joukkueenjohtaja Katja Tuomainen avaa oven kulisseihin. “Olemme
työskennelleet pitkään ja hartaasti valmistaaksemme kolmen ruokalajin kisamenun IKA Culinary
Olympics 2024 -kokkiolympialaisia varten. Tätä menua on hiottu lähes kaksi vuotta, ja nyt olemme olympiavoito jälkeen valmiita tarjoilemaan sen yleisölle Gastro Helsingissä pop up -ravintolassamme. Odotamme innolla palautetta ja vuorovaikutusta messuvieraiden kanssa.”
Tuomainen korostaa, että valmistautumisprosessi on ollut huolellinen ja täsmällinen. “Jokainen
resepti, jokainen ainesosa on tarkoin harkittu. Tavoitteenamme on tarjota vieraille laadukasta ja
mieleenpainuvaa ruokaa, joka kertoo tarinaa suomalaisesta gastronomiasta.”
Tuomainen korostaa, että valmistautuminen on yhdistelmä tarkkaa suunnittelua ja luovuutta. “Me
treenaamme kuin urheilijat. Jokainen liike, jokainen maku ja yksityiskohta on mietitty huolellisesti.
Haluamme, että vierailijat kokevat jotain ainutlaatuista, jotain, joka herättää sekä ruokahalun että
mielenkiinnon.”

Yhteistyön voima

Toiminnanjohtaja Jenni Bergström puolestaan valottaa yhteistyötä Messukeskuksen kanssa.
“Messukeskus on ollut kokkimaajoukkueelle erinomainen kumppani. He ovat tarjonneet paikan,
jossa voimme toteuttaa visiomme ja kohdata yleisömme.”
Bergström jatkaa: “Yhteistyömme ei ole vain logistiikkaa ja suunnittelua. Se on yhteinen visio siitä,
miten voimme yhdessä nostaa suomalaisen gastronomian uusiin korkeuksiin. Gastro Helsinki on
täydellinen näyttämö tälle, ja olemme kiitollisia Messukeskukselle heidän tuestaan ja
yhteistyöstään.”

Suomen ruoka-alan kehityksen edistäjät

Suomen kokkimaajoukkueen ja Gastro Helsinki -tapahtuman rooli maan ruoka-alalla on merkittävä.
Ne eivät ainoastaan tuo esille Suomen kulinaarista osaamista vaan myös edistävät innovaatioita,
oppimista ja vuorovaikutusta alalla. Tämä yhteistyö ja sitoutuminen tukevat koko gastronomisen
alan kasvua ja kehitystä Suomessa.
Kun Gastro Helsinki lähestyy, sekä Tuomainen että Bergström odottavat tapahtumaa innokkaina.
Tuomainen toteaa, “Tämä on meille tilaisuus jakaa se, minkä eteen teemme päivittäin töitä,
laajemman yleisön kanssa. Toivomme, että menumme tuo iloa ja uusia makuelämyksiä vierailijoille.”
Bergström lisää: “Tule kokemaan, miten suomalainen gastronomia elää ja hengittää. Odotamme
innolla, että voimme toivottaa kaikki tervetulleiksi Gastro Helsinkiin ja näyttää, mitä Suomen
Kokkimaajoukkue todella on.”

Tervetuloa kokemaan Suomen Kokkimaajoukkueen intohimo ja ammattitaito Gastro Helsinki –
tapahtumassa 2024!