Toinen kilpailupäivä: Hot Kitchen

Suomen kokkimaajoukkueella on tänään edessään toinen kilpailupäivä Culinary World Cup -kisoissa, kun Hot Kitchen ‑sarjassa toteutetaan 110 hengelle kolmen ruokalajin menukokonaisuus.

“Vahvuuksiamme ovat ruoan tasalaatuisuus ja hyvä keittiötyöskentely. Menussamme  on lisäksi loistavat raaka-aineet”, kertoo joukkueen kapteeni Simo Pietarinen joukkueen kisatunnelmista.

Suomen menun alkuruokana on kuhaa, pääruokana ankkaa ja jälkiruokana herukoita.

Menu Culinary Team Finland, Villeroy & Boch Culinary World Cup 2018

Pike perch three ways

Terrine favored with tomato
Tartar and cream of the pike perch
Pike perch bottarga
Marinated cucumber and pickled kohlrabi 
Cauliflower flan


All parts of the duck 

Duck breast with glazed farce
Blood pudding with apple and crispy kale 
Celery and spelt
Fried chanterelles

Three different currants

Bavaroise of currants
Sherbet
Financier and compote
Marinated currants

 

Kilpailusuorituksessa painotetaan tänä vuonna erityisenä teemana kestävyyttä. Suomen joukkue on panostanut menun suunnittelussa ja toteutuksessa ruokahävikin minimoimiseen siten, että kaikki raaka-aineet on käytetty menussa hyödyksi kokonaisuudessaan. Lisäksi on pyritty käyttämään mahdollisimman vähän pois heitettävää muovia ja kelmua keittiötyöskentelyssä.

Suomen kokkimaajoukkueen ensimmäinen kilpailusuoritus Culinary World Cup -kisoissa oli 24.11.2018, kun Culinary Art ja Culinary Pastry -showpöytä katettiin tuomarien arvioitavaksi.  Tänään käytävä Hot kitchen -kilpailu on kokonaiskilpailun toinen osasuoritus. Alustavaa tietoa kilpailu osasuoritusten pistetilanteesta saadaan tiistaina 27.11.2018. Kilpailun kolme parasta sijoitusta julkaistaan 29.11.2018.

Villeroy & Boch Culinary World Cup -kilpailut järjestetään 24. – 28.11.2018 kansainvälisessä Expogast – 13th International Trade Show for Gastronomy -tapahtumassa Luxemburgissa.

Lisätiedot ja haastattelupyynnöt

Kristian Vuojärvi, joukkueenjohtaja +358 45 890 8590kristianvuojarvi@gmail.com
Virpi Kulomaa, viestintävastaava +358 40 592 8752virpi@viestintavalkea.fi (mm. kuvatiedustelut)

Tietoa kilpailusta

Villeroy & Boch Culinary World Cup