Suomen kokkimaajoukkueen pistetilanne Culinary World Cup -kilpailussa

Suomen kokkimaajoukkueen maanantaina toteuttaman lämpimän keittiön (Hot kitchen) menukokonaisuus sai huikeaa palautetta ja ylsi arvioinnissa kultatason pistekategoriaan saaden yli 90 pistettä (maksimi 100 pistettä).

”Täyden kympin suoritus! Olen todella ylpeä joukkueesta”, totesi joukkueenjohtaja Kristian Vuojärvi.

Tuomariston palaute oli positiivista: menua kehuttiin erittäin hyväksi ja tarkkaan suunnitelluksi kokonaisuudeksi, jossa alku-, pää- ja jälkiruoka olivat maun ja koostumuksen puolesta linjassa. Joukkue sai lisäksi kiitosta hyvin organisoidusta keittiötyöskentelystä, siisteydestä ja tehokkuudesta.

Kapteeni Simo Pietarinen kertoi, että onnistuneeseen suoritukseen siivittivät hyvä keskinäinen luottamus ja vahva joukkuehenki.

“Kilpailu sujui suunnitellusti, tasaisen varmasti ja hyvässä yhteistyössä”, hän totesi.

Kilpailu-urakka esivalmisteluineen ja tarjoiluineen kesti noin 9 tuntia, joka toteutettiin käytännössä ilman taukoja. Kilpailukeittiöön tullut ja lähes tunnin kestänyt sähkökatkos viivästytti hieman tarjoilua, mutta Pietarisen mukaan sillä ei ollut vaikutusta joukkueen työskentelyyn, vaan haasteista huolimatta menu pystyttiin toteuttamaan suunnitellusti. Myös tuomaristo huomioi arvioinnissaan joukkueen hyvän paineensietokyvyn ja rauhallisen toiminnan yllättävässä tilanteessa.

Culinary World Cup -kilpailussa joukkueiden suorituksia arvioidaan pistetasojärjestelmällä, jossa tiettyjä pistemääriä vastaaviksi on määritelty diplomi-, pronssi-, hopea- ja kultatasot.

Suomen kokkimaajoukkueen pistetaso molempien kilpailusuoritusten jälkeen on seuraava:

Culinary Art ja Culinary Pastry, yli 80/100 pistettä, hopeataso (lopulliset pisteet tarkentuvat myöhemmin)
Hot kitchen, yli 90/100 pistettä, kultataso (lopulliset pisteet tarkentuvat myöhemmin)

Nyt annettujen kilpailusarjojen tunnustusten lisäksi 29.11. palkitaan tasopisteiden ja muun tuomariarvioinnin pohjalta määritellyt kokonaiskilpailun kolme parasta joukkuetta.

Lisätiedot ja haastattelupyynnöt

Tapio Laine, toiminnanjohtaja, 0400 253 813, tapio.laine@ctof.fi
Kristian Vuojärvi, joukkueenjohtaja  045 890 8590, kristianvuojarvi@gmail.com
Virpi Kulomaa, viestintävastaava, 040 592 8752, virpi@viestintavalkea.fi (mm. kuvatiedustelut)

Villeroy & Boch Culinary World Cup -kilpailut järjestetään 24. – 28.11.2018 kansainvälisessä Expogast -13th International Trade Show for Gastronomy -tapahtumassa Luxemburgissa.  

Lisätiedot

Villeroy & Boch Culinary World Cup

Kuvat: Eva Tordera Nuño