Suomen kokkimaajoukkueelle kuudes sija – Hot Kitchenissä kultatason suoritus

Suomen kokkimaajoukkue sijoittui kokonaiskilpailun kuudenneksi kokkien maailmanmestaruuskilpailussa Culinary World Cupissa. Hot kitchen -kilpailusarjassa Suomi ylsi upeasti kultatason suoritukseen ja Culinary Art ja Pastry Art -sarjassa hopeatasolle. Hot kitchen -sarjan kokit palkittiin kilpailun päättäjäisissä kultamitalilla.

“Joukkueellemme tämä oli ensimmäinen iso kilpailu ja pystyimme parantamaan sijoitusta edellisistä MM-kilpailuista, mikä oli tavoitteemme. Vaikka emme täysin onnistuneet kummassakaan kilpailukategoriassa siten kuten olimme suunnitelleet, niin meillä on nuori ja motivoitunut joukkue, joka tulee olemaan iskukykyinen vuoden 2020 olympialaisiin”, kertoo Suomen kokkimaajoukkueen toiminnanjohtaja Tapio Laine.

Kansallisten joukkueiden kilpailussa oli mukana yhteensä 30 maata, josta kokonaiskilpailun voitti Ruotsi, toiseksi tuli Singapore ja kolmanneksi Norja. Loppupisteissä Suomen edelle sijoittuvat Sveitsi ja Hong Kong.

“Olen ylpeä joukkueestamme, sillä se todella panosti kilpailuun. Olemme harjoitelleet intensiivisesti noin 25.000 tuntia ja kasvettu sen aikana joukkueena valtavasti. Uusia koitoksia lähdemme tavoittelemaan nyt entistä vahvempana”, joukkueenjohtaja Kristian Vuojärvi totesi kilpailun annista.

Culinary World Cup -kilpailussa joukkueiden suorituksia arvioidaan pistetasojärjestelmällä, jossa tiettyjä pistemääriä vastaaviksi on määritelty diplomi-, pronssi-, hopea- ja kultatasot. 

Suomen kokkimaajoukkueen lopulliset pisteet molempien kilpailusuoritusten jälkeen on seuraava::

Culinary Art ja Pastry Art: 87,369/100 pistettä, hopeataso
Hot kitchen: 91,21/100 pistettä, kultataso

Villeroy & Boch Culinary World Cup -kilpailut järjestettiin 24. – 28.11.2018 kansainvälisessä Expogast – 13th International Trade Show for Gastronomy -tapahtumassa Luxemburgissa.  

Kilpailusta lisää aiemmissa tiedotteissa:

Lisätiedot ja haastattelupyynnöt

Tapio Laine, toiminnanjohtaja, 0400 253 813, tapio.laine@ctof.fi
Kristian Vuojärvi, joukkueenjohtaja  045 890 8590, kristianvuojarvi@gmail.com
Virpi Kulomaa, viestintävastaava, 040 592 8752, virpi@viestintavalkea.fi (mm. kuvatiedustelut)

Lisätiedot

Villeroy & Boch Culinary World Cup

Mitalikuva

Hot kitchen -tiimin Simo Pietarinen (kapteeni), Niall Larjala, Samuel Mikander, Mattias Åhman, Kari Julin ja Matias Haapsaari palkittiin Hot kitchen -sarjassa kultamitalilla.

Kuva: Eva Tordera Nuno