Suomen arktinen kisamenu

Kokkiolympialaiset innostivat Suomen kokkimaajoukkueen pureutumaan parhaisiin pohjoisiin makuihin ja raaka-aineen täydelliseen hyödyntämiseen.

Pohjoinen ulottuvuus on kisamenussa vahvasti läsnä, ja koko Erfurtissa valmistettava menu rakentuu arktisten makujen varaan. Lautasilla nähdään kotimaista peuraa sydäntä ja kieltä myöten, jäkälää ja muita villejä makuja. Kasvatetun kirjolohen kokit hyödyntävät mätiä ja nahkaa myöden.

Suomen kokkimaajoukkueen menu

 Järvikasvatettua kotimaista kirjolohta kolmella eri tavalla, pikkelöityä kotimaista retiisiä, osteriemulsio ja luomukukkakaalia

finland_starter

Suomalaista valkohäntäpeuraa, jäkäläströsseliä, maa-artisokkaterriini, savustettua selleriä, peuramurekkeella täytetty sipuli ja kuusenkerkkäkastike

finland_main

Puolukkabavaroise ja -marenki, suolalla maustettu karamellijäätelö, mantelikakku ja puolukkakinuski

finland_dessert

 

Kokonaisuus ratkaisee

Joukkueen johtaja Tapio Laine lupaa Suomen kokkimaajoukkueen pöytään istuville upean illalliselämyksen:

– Tarjolla on tasapainoinen kokonaisuus, jossa kaikki osa-alueet toimivat hyvin ja tukevat toisiaan. Kasvatetun kirjolohen kanssa työskentelimme pitkään, mutta nyt olemme todella tyytyväisiä. Peura tulee Fiskarsista, se on äärimmäisen laadukasta ja hyvää riistalihaa.

Menu valmistetaan ja tarjoillaan 110 hengelle. Tasalaatuisuus on yksi olympialaisten voittavan suorituksen kulmakiviä, sillä mikä hyvänsä keittiöstä lähtevä annos voi päätyä myös tuomarin eteen.

Puolet pisteistä tulee keittiötyöskentelystä, ja Suomen joukkue sai hyvän lähdön. Tuomarit antoivat esivalmisteluista ja keittiön järjestämisestä korkeat pisteet. Tästä on hyvä kurottaa kultaan!