Sillitaskut piknikille

Sillitaskut piknikille 

(4 hengelle) 

Lepuskat 

300 g perunasosetta, ennakkoon tehty ja jäähdytetty n. 3 dl (200 g) täysjyvävehnäjauhoja 

Tarkista ensin, tarvitseeko perunasoseen joukkoon lisätä suolaa. Vaivaa sitten nopeasti kylmän soseen joukkoon vehnäjauhot ja tee muotoiltava taikina. Jaa taikina osiin ja muotoile lepuskat. Painele lepuskoihin ilmareikiä haarukalla. Paista noin 10 minuuttia 200 asteessa. Peittele paistetut lepuskat liinalla. Vinkki! Voit tehdä perunasoseen jo edellisenä päivänä. 

Täyte 

120 g sillifilettä 2 – 3 keitettyä kananmunaa 4 oksaa tilliä 1 prk Arla Lempi smetanaa valkopippuria 

Valuta ensin silli talouspaperin päällä ylimääräisen nesteen poistamiseksi. Kuutioi silli ja kananmuna. Kananmunasta saat helposti kuutioita, kun leikkaat sen munaleikkurilla kahteen suuntaan. Yhdistä seos ja lisää joukkoon hakattu tilli sekä notkistettu smetana. Sekoita ja mausta pippurilla. 

Tee leivinpaperista tasku. Leikkaa lepuska halki siten, että yksi reuna jää kiinni. Laita lepuska leivinpaperitaskuun ja täytä silli-smetanaseoksella. Lisänä voit käyttää esim. salaattia, juureslastuja, krassia jne. Nauti 🙂 

Reseptikuva: Eva Tordera Nuño