Sako Oy Gaala Dinner Nürnberg

Suomen kokkimaajoukkuetta pyydettiin tekemään Gaala illallista Saksaan.

Suomalainen ase- ja patruunayritys Sako Oy, joka kuuluu kansainväliseen Beretta konserniin. Järjestettiin  lauantaina 7.3.2015 Nürnbergissä Saksassa Gala Dinner konsernin kansainvälisille yhteistyökumppaneille. Gala järjestetään vuosittain konsernin eri yhtiöiden toimesta ja järjestävän yrityksen kotimaa on aina vahvasti esillä niin ohjelmassa kuin ruokailussakin. Osanottajia juhlassa on n. 300 henkeä eri puolilta maailmaa.

Haasteita oli riittävästi ; logistiikka, esivalmistelut kotimaassa, raaka-aineet ja PopUp keittiön rakentaminen.

Isona apuna oli NürnbergMesse Business & Service jotka järjesti mm. salityöntekijät sekä kokkeja auttamaan menun rakentamisessa.

Kokonaisvastuu oli Kokkimaajoukkueen toiminnanjohtaja Nils-Gustav ” Nile” Höglundilla yhdessä Samuel Mikanderin , Simo Pietarinen sekä viime Kokkimaajoukkueessa olleen Tatja Mäenpään kanssa.

Kuvat kertovat enemmän ….. sekä menu englanniksi.

Menu

Starter
Rolls of Pikeperch stuffed with Finnish Crayfish, Seafood broth and Garlic puree

Hors-d’oeuvre
Wild Duck glazed with Syrup of Birch Tree, Vegetable and Pimento puree, Black Currant Fluid and crispy Black Salsify and Beet Cress.

Main Course
File of Elk from Lapland with terrine made of locally grown Potatoes, Onion Confit, fried Mushrooms from Finnish forests, crumble of Herbs and smoked Reindeer with Spruce Shoots.

Dessert Teaser
A potpourri of wild forest Berries in different forms.

Dessert
White Chocolate Pannacotta and warm Almond Cake with Cloudberry Sorbet.

Coffee
Mountain High – Fair trade coffee

menu suomeksi..

Menu

Alkuruoka
Jokirapu täytetty kuha rulla, äyriäsliemen ja valkosipulipyreen kera, sekä
ruisnäkkileipä, pikkelöity kurkkusalaatti yrteillä ja tillimajoneesi

Väliruoka
Koivusiirapilla glaserattua sorsaa, juures & maustepippuripyré,
mustaherukka fluidi, friteerattua mustajuurta sekä punajuuriversoja

Pääruoka
Hirvifilé, gratinoitu peruna, kurpitsapyre, sipuliconfit, paistettua metsäsieniä
sekä savustettua poro & yrtti crumble ja kuusenkerkkä kastiketta

Ennen jälkiruokaa
Metsämarjoja tyrnisorbeella

Jälkiruoka
Valkosuklaa pannacotta ja lämmin mantelikakku lakka sorbeella