Marraskuun resepti

Suklaa-mallaskakku

125 g voita

125 g tummaa suklaata (75%)

87 g tomusokeria

37 g hunajaa

112 g kananmunaa

31 g mämmi-mallasjauhoja

Sulata suklaa ja voi, lisää sokeri ja hunaja ja vatkaa yleiskoneessa. Lisää kananmunat yksitellen. Lisää siivilöidyt jauhot. Paista 150 asteessa (kiertoilma) 25 minuuttia. Prässää ja anna jäähtyä.

Pronssifenkolijäätelö

250 g maitoa

80 g kermaa

25 g maitojauhetta

20 g glukoosia

7,5 g hunajaa

45 g keltuaista

45 g sokeria

25 g pronssifenkolia

Kypsennä kaikki paitsi fenkoli 83 C. Jäähdytä ja aja fenkoli sekaan sauvasekoittimella tai blederillä. Laita massa jäätelökoneeseen.

Suklaamousse

225 g kermaa

25 g hunajaa

25 g glukoosia

375 g maitosuklaata (esim. Valrhona Caramelia)

650 g kermaa

Sulata suklaa vesihauteessa. Kiehauta kerma, hunaja ja glukoosi. Poraa sauvasekoittimella sulatetun suklaan joukkoon. Lopuksi poraa joukkoon 650g kylmää kermaa. Anna jämähtää yön yli ja vatkaa kuohkeaksi.

Mustikkahillo

1 kg mustikkaa

500 g hillosokeria

125 g vettä

Keitä 30 minuuttia.