Mallaspossua, paistikastiketta ja paahdettua siikliä

Mallaspossua, paistikastiketta ja paahdettua siikliä

Jarkko Pulkkinen

6 hengelle 

Mallaspossua 

1 possunniska
2 dl mallasuutetta
5 valkosipulinkynttä
8 oksaa timjamia
3 laakerinlehteä
3 porkkanaa
200 g selleriä
1 iso sipuli
3 dl oliiviöljyä
1 l Knorr-lihalientä ( tai 1 l vettä ja 4 lihaliemikuutiota)
suolaa
pippuria

Mausta possunniska suolalla ja pippurilla. Valmista marinadi mallasuutteesta, 2 desistä oliiviöljyä, 2 valkosipulinkynnestä ja 4 oksasta timjamia. Anna niskan maustua yön yli marinadissa.

Leikkaa kasvikset suurehkoiksi paloiksi. Ruskista liha, kasvikset ja loput valkosipulinkynnet oliiviöljyssä. Laita liha ja kasvikset uuninkestävään pataan, kaada päälle kuuma lihaliemi ja lisää loput yrtit. Hauduta 150-asteisessa uunissa kannen alla 3,5 tuntia.

Paistikastike

haudutusliemi
50 g voita

Kiedo liha folioon vetäytymään. Keitä haudutusliemi puoleen. Siivilöi liemi uuteen kattilaan ja keitä vielä hetki. Lisää kuutioitu voi ja vatkaa se vispilällä kastikkeeseen. Lisää tarvittaessa ripaus suolaa.

Paahdettu siikliperuna

600 g siikliperunaa
2 oksaa rosmariinia
3 valkosipulinkynttä
1 dl oliiviöljyä
suolaa
pippuria

Hienonna valkosipuli ja nypi rosmariininoksista lehdet. Asettele pestyt perunat uunivuokaan, lisää valkosipuli, rosmariininlehdet ja oliiviöljy. Mausta suolalla ja pippurilla, pyörittele maut perunoihin. Paista 200-asteisessa uunissa noin 30-40 minuuttia, kunnes perunat ovat pehmeitä ja kypsiä.