LINGUINE CACIO E PEPE

Pastataikina 

Ohjeeseen tarvitaan pastakone. Voit tarvittaessa korvata itse valmistetun pastan kaupasta saatavalla tuorepastalla.

250 g durumvehnäjauhoja

125 g spelttijauhoja

300 g keltuiaisia

n. 2 tl vettä

1-2 rkl oliiviöljyä

Sekoita jauhot keltuaisten kanssa yleiskoneessa, käsin pöydällä tai kulhossa. Lisää loput aineet ja sekoita hyvin. Vaivaa taikinaa 10 minuuttia. Kääri taikina kelmuun ja anna levätä jääkaapissa vähintään puoli tuntia. 

Jauhota taikina hyvin ja työstä pastakoneella taikinasta ohutta levyä, jonka jälkeen leikkaa linguinen muotoon. Jauhota pasta hyvin.

Kastike

n. 50g ruskistettua voita (valmista etukäteen kuumentamalla voita kattilassa kunnes se alkaa tuoksua paahteiselta pähkinältä.)

n. 50g oliiviöljyä 

1 rkl mustapippuria myllystä 

2 dl kana- tai kasvislientä

n. 2 dl raastettua Pecorino-juustoa

n. 2 dl raastettua Parmesan-juustoa

Suolaa

Kuumenna pannu ja rouhi siihen myllystä mustapippuria noin ruokalusikallinen. Paahda pippuria noin minuutti, jonka jälkeen voit lisätä liemen. Keitä lientä pannulla noin minuutti. Laita tuorepasta kiehumaan hyvin suolattuun veteen. Pastan ollessa lähes kypsää siivilöi se ja lisää se pannulle kanaliemen sekaan. Lisää pannulle oliiviöljy sekä ruskistettu voi ja sekoita hyvin. Raasta Pecorinoa reilusti pastan sekaan. Sekoita linguinea siten, että kastike suurustuu ja emulgoituu hyvin. Maista ja lisää tarvittaessa suola.

Jaa pasta lautasille. Viimeistele annos raastamalla päälle Parmesania sekä rouhi päälle reilusti mustapippuria.