Kultaserviisi takana

Lämmin keittiö suoriutui urakastaan esimerkillisesti ja joukkue sai tästä osiosta kultaa! Kilpailu jatkuu upeissa tunnelmissa.

Joukkueen tyynen rauhallinen ja määrätietoinen tekeminen kantoi läpi koko päivän mittaisen suorituksen. Kapteeni Kristian Vuojärvi uskoo, että eilisen esityksensä perusteella joukkue ansaitsee täydet pisteet keittiötyöskentelystä.

– Saimme jo esivalmisteluista ja keittiön järjestäytymisestä todella hyvää palautetta tuomareilta, jotka tarkastivat keittiömme ennen kisan alkua.

Järjestys ja siisteys pysyivät yllä keittiössä koko suorituksen ajan – niin serviisiä valmistellessa kuin sen aikanakin.

– Serviisin alussa ote suunnitellusta työrytmistä herpaantui kymmeneksi minuutiksi, mutta saimme siitä nopeasti uudelleen kiinni, Vuojärvi toteaa.

Vuojärvi on ylpeä tiimistään, joka työskenteli ennakkosuunnitelman mukaisesti rauhallisesti mutta määrätietoisesti.

3,5 minuuttia/annos

Joukkueen tavoitteena oli nostaa annokset tehokkaasti. Illalliselle tuli 110 vierasta, joilla oli Suomen ateriaan oikeuttavat lipukkeet, ja tarjoilijat keräsivät pöytä kerrallaan tilauksia. Alkuruoan oli määrä nousta vain kolmessa ja puolessa minuutissa tilauksesta.

– Pysyimme 3,5 minuutin aikatavoitteessamme, Vuojärvi kertoo.

Illallispöydissä sorisi lähinnä suomen kieli. Suomen menu esiteltiin luonnon innoittamana pohjoisen makujen paraatina. Monella eri tavalla hyödynnetyt raaka-aineet hyväilivät makuhermoja ja tuottivat mieluisia yllätyksiä.

Rapea kalannahka, lempeä sokerisuolagraavattu kirjolohi ja tillillä maustettu kukkakaali jäivät mieleen alkuruoasta.

Valkohäntäpeuran filee tarjoiltiin hyvin pelkistetysti, mutta kun raaka-aine on ensiluokkainen, siihen voi nojata täysillä. Kuusenkerkkäkastike ja poronjäkälä toivat annokseen terää, kun taas muhevaa pyöreyttä tuli kotimaisista juureksista.

Jälkiruoka korjasi monen mielestä potin kotiin. Pastry chefit Simo Pietarinen ja Aki Kinnunen olivat taikoneet puolukasta bavaroisen, marengin ja kinuskin. Annoksen viimeisteli lämmin mantelikakku. Annoksessa oli kaikkea: jotain kylmää, kuumaa, pehmeää ja rapeaa.

Maistelun perusteella joukkue suoriutui lämpimästä keittiöstä ei vain teknisesti vaan myös maullisesti loistavasti. Ja tuomaristo oli samaa mieltä, kun se lopulta yli neljän tunnin pohtimisen jälkeen julkisti sunnuntaina ensimmäisen kilpailupäivän mitalilistauksen.

 

Blogin kaikki kuvat ovat joukkueen kuvaajan Eva Tordera Nunon käsialaa. 

Kapteeni Kristian Vuojärvi (kuvassa vasemmalla) on ylpeä lämpimän keittiön tiimistään. Mukana olivat varakapteeni Jarkko Pulkkinen, Simo Pietarinen, Aki Kinnunen, Samuel Mikander ja Mikko Pakola valkoisissa kokkitakeissaan. Lämpimän keittiön assistenttina toimi Jenni Bergström. Kuvassa ovat mukana myös Janne Töllinen, joukkueenjohtaja Tapio Laine ja Joona Lehto, jotka tsemppasivat tiimiä keittiön ulkopuolella. Kuvasta puuttuvat Pastry Artiin erikoistuneet joukkueen jäsenet Marika Korhonen ja Emeliina Papinniemi.