Kokkiolympialaisten pisteet

Suomen kokkimaajoukkue oli mukana helmikuussa Stuttgartissa pidetyissä kokkiolympialaisissa (IKA/Culinary Olympics), jossa sijoituimme hienosti kokonaiskilpailun 5. sijalle kaikkiaan 29 maan joukosta.

Kiitämme koko joukkueen puolesta kaikkia yhteistyökumppaneitamme, jotka ovat olleet korvaamaton tuki ja mahdollistanut jatkuvuuden maajoukkuetason kilpailutoiminnalle.

Kansallisten joukkueiden välinen kilpailu koostui Chef’s Table ja Hot Kitchen -kilpailusarjoista. Ensimmäisenä kisassa olleessa uudessa Chef’s Table -sarjassa tarjoiltiin seitsemän ruokalajin menu kymmenelle asiakkaalle ja kahdelle tuomarille, jotka istuvat kilpailun nimen mukaisesti keittiön edessä. Välipäivän jälkeen oli vuorossa Hot Kitchen, jossa valmistettiin kolmen ruokalajin menu 110 hengelle. Kilpailu toteutettiin à la carte -tarjoiluna ja aikajärjestyksessä pöytäseurueen tilauksen mukaan.

Kilpailun sijoitukset olivat selvillä heti kisan jälkeen, mutta lopulliset pisteet on julkaistu tuttuun tapaan vasta jälkikäteen ja ne ovat viimein julkisia:

Chef’s Table -kilpailusarjassa, jossa sijoituimme kokonaiskilpailun toiseksi, Suomi sai 91,71/100 pistettä (voittaja Norja 92,50/100 pistettä). Hot Kitchen -sarjassa Suomi oli yhdeksäs ja pisteet olivat 87,77/100 (voittaja Norja 92,85/100 pistettä).

Kilpailussa mukana olleen joukkueen nelivuotinen maajoukkuetaival päättyi kokkiolympialaisiin ja olemme pikkuhiljaa aloittamassa harjoitukset uuden joukkueen kanssa.  Seuraavat tavoitteemme ovat 2022 Luxemburgissa järjestettävät Culinary World Cup -kilpailut ja 2024 Stuttgartissa pidettävät IKA/Culinary Olympics -kokkiolympilaiset. Kilpailuissa meillä ei ole kuin yksi päämäärä ja se on ”You have to act like a winner to become one!“

Olemme vallitsevasta maailmantilanteesta huolimatta aloittamassa harjoitukset positiivisin mielin ja motivoituneita jatkamaan eteenpäin joukkueena tietyin muutoksin. Tulemme kehittämään harjoitusstrategiaa entistä määrätietoisempaan suuntaan, sillä tavoitteena on nostaa meidät tulevaisuudessa jälleen vahvaan asemaan kilpailumenestystä nauttivana maana.       

Olemme parhaillaan uudistamassa verkkosivustoamme, toivomme kärsivällisyyttä. // We are currently redesigning our website, please be patient.
+