Kokkiolympialaiset kisataan 16.2. – 19.2.2020 Stuttgartissa, Saksassa

Suomen kokkimaajoukkueen päätavoitteena olevat kokkiolympialaiset, IKA/Culinary Olympics –kisat, käydään 16.2. – 19.2020 Stuttgartissa, Saksassa. 

Kansallisten joukkueiden National Teams -kilpailussa 32 maata kisaa parhaimmuudesta Chef’s Table ja Hot Kitchen -kilpailusarjoissa:

Suomen joukkueen kilpailuaikataulu

  • Sunnuntai 16.2.2020 Chef’s Table 15.00 alkaen
  • Tiistai 18.2.2020 Hot Kitchen klo 13.00 alkaen
  • Keskiviikko 19.2.2020 kokonaiskilpailun tulokset


Kilpailuun on valmistauduttu huolella

Joukkueen kapteeni Samuel Mikander kertoo, että kaksipäiväisen kilpailun molempien päivien menuihin (Hot Kitchen, Chef’s Table) on pyritty valitsemaan kiinnostavat raaka-aineet, joissa korostuu uutuusarvo. 

“Käytämme vapaavalintaisessa Hot Kitchen -kilpailumenussa pääsääntöisesti suomalaisia ja pohjoismaisia raaka-aineita. Osa Chef’s Table -sarjan raaka-aineista on kilpailujärjestäjän ennakolta määrittelemiä”, Mikander kertoo.

Kokkiolympialaisia on uudistettu ja Hot Kitchenin rinnalla aiemmin järjestetty, perinteisenä ruokataidelajina tunnettu Culinary Art & Pastry Art ‑showpöytä on poistunut ja korvattu uudella Chef’s Table -sarjalla, jossa valmistetaan ja tarjoillaan 12 hengelle kuuden ruokalajin menu.

Uudistuksen taustalla on kokkien maailmanliiton linjaus ruokahävikin vähentämisestä ja kilpailun avoimuuden lisäämisestä. Aiemmin ns. kylmän pöydän vaatimia mittavia esivalmistelutyötä ei uudistuksen myötä tarvita, sillä Chef’s Table -kisa käydään alusta loppuun tuomariston ja vieraiden edessä.

Suomen joukkueen vahvuus on Mikanderi mukaan vankka osaaminen, sillä kaikki joukkueen jäsenet ovat kokeneita alan ammattilaisia ja suurimmalla osalla on kokemusta myös kilpailuareenoilta.

“Kilpailutilanteessa ehdoton valttimme on suomalainen sisu ja periksiantamattomuus. Lähdemme tavoittelemaan kokonaiskilpailun voittoa, mutta koska kilpailutilanteessa kaikki on mahdollista, riittää jännitettävää takuuvarmasti aina viime metreille kisasuoritukseen asti”, hymyilee Mikander. 

Harjoitusillallisia on pidetty syksyn aikana maakunnissa yhteistyössä Turun ammatti-insituutin (Turku),  Sampo ammattiopiston (Lappeenranta) ja Careerian (Porvoo), Stadin ammattiopistossa (Helsinki) sekä Leijonanrannassa kokkimaajoukkueen kampuksella. 

Huolellisen valmistautumisen takana on tiukka päämäärä. “Tavoitteena on kulta molemmissa kilpailusarjoissa”, Mikander kertoo.

Kilpailua ja kisakuulumisia voi seurata sivuilta www.ctof.fi, Facebookissa @culinaryteamfinland ja Instagramissa @kokkimaajoukkue