Kokkimaajoukkueen Leijonaranta vihittiin käyttöön

Kokkimaajoukkueen Leijonaranta vihittiin käyttöön

Leijonaranta tai virallisemmin CToF campus vihittiin juhlavasti käyttöön suomalaisen ruokakulttuurin päivänä 28.2.2018. Kokkimaajoukkueella on nyt upeat harjoitustilat pääyhteistyökumppaneidensa Helsingin kaupungin ja Electroluxin edesauttamana.

Avajaisten seremoniallisesta osuudesta huolehtivat kokkimaajoukkueen suojelija, Helsingin pormestari Jan Vapaavuori ja maa- ja metsätalousministeri Jari Leppä. He viilsivät nauhan CToF campuksen sisäänkäynnillä kokkimaajoukkueen toiminnanjohtajan Tapio Laineen ja Suomen Keittiömestariyhdistyksen puheenjohtajan Ulla Liukkosen avustamana.

– Upeaa, että kokkimaajoukkueelle löytyi kotipesä Helsingistä, tervetuloa! Suomalaisen ruokakulttuurin vaaliminen, ravintoloiden laaja kirjo sekä laadukas suomalainen ruoka tarjoiltuna urbaanien elämysten äärellä on tärkeä osa Helsingin brändiä. Kaupunki haluaa ehdottomasti olla kokkimaajoukkueen matkassa tekemässä Suomesta kansainvälisesti tunnettua ja arvostettua ruokamaata, totesi pormestari Vapaavuori avajaispuheessaan.

Ministeri Leppä korosti kokkimaajoukkueen roolia suomalaisen elintarviketuotannon lipunkantajana, joka hyödyttää koko yhteiskuntaa.

– Kokkimaajoukkue on kirinyt maailman kärkeen. Suomalainen ruoka ja raaka-aineemme ovat ainutlaatuisia. Olen kiitollinen, että viette tätä viestiä eteenpäin. Hallitus haluaa parantaa Suomen elintarvikkeiden kauppatasetta 500 miljoonalla eurolla. Kokkimaajoukkueella on oma tärkeä roolinsa tässä tavoitteessa ikkunana suomalaiseen ruokakulttuuriin, ministeri Leppä lausui.

Vapaavuoren ja Lepän viesti kiteytyi siihen, että ruokakulttuurissa stadi ja lande lyövät kättä – maakuntien puhtaat raaka-aineet ovat maataloustuotteita, joista kaupunkien ravintoloiden kelpaa jalostaa urbaaneja elämyksiä.

Ainutlaatuinen kampus

Joukkueen pääyhteistyökumppaneiden Helsingin kaupungin ja Electroluxin itähelsinkiläiseen Laajasaloon luoma harjoituspaikka tarjoaa nuorelle ja nälkäiselle joukkueelle erinomaiset puitteet kilvoitella maailman parhaan kokkimaajoukkueen tittelistä.

– Sijoituimme olympialaisissa viimeksi täpärästi hopealle. Jatkossa meille kelpaa vain voitto. Leijonarannassa joukkueella on täydelliset olosuhteet treenata, toiminnanjohtaja Tapio Laine nostatti tunnelmaa.

Jatkossa Leijonarannasta kehitetään kaupungin ja yhteistyökumppaneiden kanssa monipuolista tapahtumakeskusta. Viimeistään vuonna 2022 Suomella on myös nuorten kokkimaajoukkue, visioi Laine. Nuorten kokkien klubi pyörähtää käyntiin jo aiemmin.

Jarmo Huuhtanen, CToF:n hallituksen varapuheenjohtaja ja joukkueen pääsponsorin Electrolux Professionalin maajohtaja muistuttaa, että emoyhtiö Electrolux on myös kokkien maailmanliiton pääsponsori.

– Meillä on vahva yhteistyö maailmalla ja Suomessa. Vuodesta 2010 lähtien CToF ry on hallinnoinut maajoukkuetoimintaa. Kilpailuihin lähdemme WACS:in Suomen Keittiömestarit ry:lle myöntämällä jäsennumerolla, Huuhtanen muistutti.

Nyt kun Leijonaranta on otettu haltuun, harjoittelun mahdollistaa kaikkien joukkueen yhteistyökumppaneiden tuki. Niin kumppaneille kuin kaikista asiasta kiinnostuneille harjoitusillalliset ovat oiva väylä tutustua huipputason kokkaamiseen.

Uudistunut joukkue, olympiadi kerrallaan

Joukkueen johdon tavoitteena on saada kokoon iskukykyinen noin 12 hengen joukkue, joka treenaa aina olympiadin kerrallaan. Tämänhetkisessä joukkueessa on mukana kaksi naista ja yhdeksän miestä. Nyt mennään ei hopean, vaan kullan kiilto silmissä!

– Menestys vuoden 2016 olympialaisissa luo joukkueelle paineita. Tavoitteemme on olla maailman paras joukkue eli voittaa olympialaiset vuonna 2020, Tapio Laine summaa.

Joukkueessa kilpailevat kapteeni Niko LehtoMatias HaapsaariKari JulinAtte LassilaJuha LehtonenSamuel MikanderPinja Paakkonen, Simo PietarinenNiko SuomalainenKatja Tuomainen ja Mattias Åhman. Joukkueenjohtajana toimii Kristian Vuojärvi ja maajoukkuetoiminnan vetäjänä Tapio Laine.

Suomen kokkimaajoukkue on kansallinen edustusjoukkueemme. Kokkimaajoukkue edustaa Suomea kokkiolympialaisissa, jotka järjestetään seuraavan kerran Stuttgartissa vuonna 2020. Välietappina matkalla kohti olympiakultaa joukkue osallistuu kokkien MM-kisoihin Luxemburgissa vuonna 2018.