Kokkimaajoukkueelle kultaa lämpimässä keittiössä

Suomen kokkimaajoukkue lunasti kovat odotukset Luxemburgissa Culinary World Cupissa ja sai kultaa lämpimässä keittiössä.

Viikonloppuna käynnistyneiden maailmanmestaruuskisojen ensimmäisestä osiosta, kylmästä pöydästä, Suomen kokkileijonat saivat hopeamitalin. Saavutus sai kokit käymään päättäväisinä taistoon, kun kilpailu jatkui tiistaina lämpimässä pöydässä Singaporea ja Ruotsia vastaan.

– Olimme hyvin vahvoja. En ole ikinä nähnyt Suomen joukkueen toimivan joukkueena siten kuin tämä joukkue nyt toimii. Joukkue on kasvanut henkisesti isoksi lyhyessä ajassa, joukkueen johtaja Tapio Laine ylistää.

Lämpimän pöydän tulokset julkistettiin keskiviikkona. Koko kilpailun sijoitusta jännitetään torstaihin asti. Vahvan esityksen ansiosta odotukset Suomelle historiallisesta kultamitalisijoituksesta ovat korkealla.

– Ranking tulee nousemaan ylöspäin, kun olemme tällä hetkellä olympialaisten perusteella sijalla 7. Vuoden 2016 olympialaisissa voimme olla jopa ykkösiä, sillä nyt harjoituskertoja on takana vasta vähän. Ykkösiksi tähtäämme ehdottomasti, Laine sanoo.

Suomen kokkimaajoukkueelle Luxemburgin Culinary World Cup on välietappi matkalla kohti Erfurtissa kahden vuoden kuluttua järjestettäviä kokkiolympialaisia. Erfurtin olympialaisissa tavoitteena on vahva kulta.

Kokkimaajoukkueessa ovat mukana Tommy Gråhn, Aki Kinnunen, Arto Lappalainen, Mikko Pakola, Jarkko Pulkkinen, Janne Töllinen, Kristian Vuojärvi, Jenni Bergström ja Samuel Mikander. Joukkueen kapteenina toimii Kristian Vuojärvi.

Katso kuvia tapahtumasta:

Kirjoittanut Marjaana Nelimarkka