Kokkileijonien kultajahti käyntiin

Kokkileijonat saapuivat Erfurtiin jo viikonloppuna. Kisoihin on koko viikko valmistauduttu rennonletkeissä tunnelmissa – rauhallisin, varmoin ottein ja omaan suoritukseen keskittyen.

Erfurtin esikaupunkialueelta löytynyt koulukeittiö palvelee tarkoitusta mainiosti. Esivalmisteluihin on hyvin tilaa ja joukkueen yhteinen soittolista tukee työskentelyä.

– Olemme täällä samanlaisessa kuplassa kuin Karjaallakin: ihan omissa oloissamme. Meillä on hyvä fiilis ja keskitymme olennaiseen. Jokainen tietää tasan tarkkaan, mitä pitää tehdä, jos haluamme voittaa, joukkueen kapteeni Kristian Vuojärvi kertoo.

Erfurtin kokkiolympialaiset käynnistyvät huomenna lauantaina, kun ensimmäiset kansalliset joukkueet pääsevät esittelemään bravuurinsa lämpimässä keittiössä.

Kokkiolympialaisiin osallistuvat 32 kansallista joukkuetta on jaettu neljään ryhmään. Suomen kokkimaajoukkue valmistaa 110 hengelle kolmen ruokalajin illallisen ensimmäisenä kisapäivänä.

Illallisen jälkeen kokkileijonien työ jatkuu keskeytyksettä, sillä maanantaiaamuna kello seitsemän esitellään tuomaristolle Suomen Culinary art -osio.

– Meillä on kova treenirupeama takana. Luotamme siihen, että pystymme tekemään yhtä kovan suorituksen kuin kenraalissa, ja se vie meidät voittoon. Haemme luottavaisin mielin ensimmäistä voittoa kautta aikojen Suomelle. Meillä on siihen hyvät mahdollisuudet, Vuojärvi summaa tavoitteen.

Kapteeni pitää henkeä yllä tilanteen mukaan tsemppaamalla ja rauhoittelemalla. Samalla soi rokki: soittolistalla on kokkileijonien toiveiden pohjalta musiikkia Antti Tuiskusta Rammsteiniin.

Kilpailupaikalla nautitaan toisenlaisesta pauhusta: yli sadan suomalaisen kovaääninen faniryhmä auttaa joukkuetta parhaaseen suoritukseen.

Kisakeittiöön voitonnälkäinen joukkue pääsee lauantaina klo 12 paikallista aikaa. Kongi lyö yhdeltä, ja illallisvieraat saapuvat seitsemältä.

Tuoreita kisatunnelmia kokkimaajoukkueen Facebook-sivulla ja Instagram-tilillä!

www.facebook.com/culinaryteamfinland

Instagram: #kokkimaajoukkue