Kokkileijonat jatkavat kultalinjalla

 

Kokkimaajoukkueen kultajahti jatkui maanantaina näyttävän Culinary Art -pöydän esittelyllä. Upea työ sai ansaitusti kultaa. Tämä tarkoittaa, että Suomen kokkimaajoukkue on vahvoilla, kun pisteet keskiviikkona ynnätään ja lopulliset tulokset julkistetaan.

Koko Suomen esitys Erfurtissa on pohjoisen luonnon innoittama. Culinary Artissa on lukuisia osa-alueita, ja kaikissa niissä kokkileijonat varioivat metsän makuja.

– Saimme tuomaristolta kiitosta hyvästä, eheästä ja harmonisesta kokonaisuudesta. Meille sanottiin, että voitte olla ylpeitä työstänne, kova suoritus, kapteeni Kristian Vuojärvi kertaa tuomariston joukkueelle tuoreeltaan antamaa palautetta.

Tämänpäiväinen Culinary Art arvioitiin kokonaispisteissä kultamitalin arvoiseksi.

Arviointi ulkoasun ja reseptien perusteella

Culinary Art -osiossa tuomaristo vakuutetaan herkullisella ulkoasulla ja resepteillä, jotka vievät kielen. Edes tuomarit eivät maista ruokia, jotka hyytelöidään esille koko päiväksi.

Suomen kattaus oli kepeä, mistä suuri ansio kuuluu Latimerialle, joka suunnitteli vadit.

showplate-culinary-art

– Myös tuomaristo kiinnitti huomiota vateihin. Showplaten, joka oli meillä iso kala- ja äyriäislajitelma, yhteydessä kehuttiin vatia ja hienoa kokonaisuutta, Vuojärvi mainitsee.

Lakto-ovo-vegetaarinen kolmen ruokalajin menu sai kiitosta ruokaisuudesta. Metsä oli siinäkin mukana: mauissa oli pikkelöityä käpyä ja valkosuklaan taittamaa puolukkaa.

Villiyrtit maustoivat niin sormiruokaa – esimerkiksi maa-artisokankuoressa friteerattua perunaa nokkos-artisokkavoissa – kuin viiden ruokalajin menun juottoporsaan kastiketta. Isoa menua kiiteltiin linjakkaaksi ja herkäksi kokonaisuudeksi. Sen väripilkku oli kurpitsakeitto, joka oli tarjolla kauniisti lasikannussa.

Täydellisen herkullinen petit fours

Mukana oli myös Pastry Art -osio, jossa päärooli oli marjoilla. Petit foursin taiturit, joukkueen nuorimmat jäsenet Marika Korhonen ja Emeliina Papinniemi taituroivat mustikkapraliineja, ruusunmarjamarmeladia, mansikka- ja villiminttutäytteisiä macaroneja sekä viinikumista, mustaherukkaganachesta ja financierista rakennetun suupalan. Jujuna näiden pikkumakeiden koristelussa olivat pienet metsän eläimet kaalimato, muurahainen, marjalude ja leppäkerttu.
petit-fours– Tuomarit kommentoivat, että meidän petit fours’imme olivat huiput – jopa liian täydelliset, Vuojärvi kertoo.

Kovat odotukset keskiviikon päättäjäisiin

Joukkue on nyt urakkansa tehnyt. Jännitys tiivistyy ennen keskiviikon päättäjäisiä, joissa julkistetaan lopulliset sijoitukset. Ne perustuvat pisteisiin, joita ei ole vielä julkistettu. Vain se tiedetään, että Suomen joukkue on saanut kultamitaliin oikeuttavat yli 90 pistettä sadasta mahdollisesta kahdesta osiosta.

Culinary Art -pöytää ja Pastry Artia esittelemässä joukkueenjohtaja Tapio Laine (kuvassa vasemmalla), Marika Korhonen, varakapteeni Jarkko Pulkkinen, Simo Pietarinen, kapteeni Kristian Vuojärvi, Jenni Bergström, Jonne Partanen, Janne Töllinen, assistentti Dyu, Joona Lehto, Samuel Mikander, Mikko Pakola, Aki Kinnunen, Emeliina Papinniemi ja assistentti Nial Larjala.

MUOKATTU 24.10.2016 klo 18.52 (CET): Culinary Artista annetaan kokonaispistemäärä, joka on kultamitaliin oikeuttava.

Kuvat Eva Tordera Nuño (paitsi petit fours Mariaana Nelimarkka)

Lisää tunnelmia kisapaikalta kokkimaajoukkueen Facebook-sivulla ja Instagram-tilillä:

www.facebook.com/culinaryteamfinland

Instagram: #kokkimaajoukkue