Harjoituspäivälliset

Harjoituspäivälliset auttavat kokkimaajoukkuetta kilpailuihin valmistautumisessa.

Päivällinen on joukkueen yhdessä suunnittelema kokonaisuus. Joukkueen jäsenistä poimitaan kuusi kokkia, jotka keskittyvät hiomaan tiimityöskentelyn kellontarkaksi. Tarkoitus on saada askelmerkit kohdilleen 5 ½ tunnin kisasuoritusta varten.

Kilpailutilanteessa tarjoilu saa kestää maksimissaan 2 ½ tuntia, ja tuossa ajassa tarjoillaan 110 hengelle kolmen ruokalajin menu – 330 lautasannosta.

Kuusi kokkia jakautuu keittiössä siten, että kutakin ruokalajia valmistelee kaksi kokki. Pääruoissa toinen huolehtii pääraaka-aineen ja toinen lisäkkeet, alku- ja jälkiruoissa kaksi kokkia jakaa työt suunnitellusti. Yksi tärkeä kokki on vielä mainitsematta: tiskari. Hänellä on tärkeä rooli joukkueen menestyksen taustalla.

Kilpailussa työskentelytuomarit arvioivat kokonaisvaltaisesti kaikkea, mitä keittiössä tehdään – hävikki, siivous, lämpötilat, omavalvonta, työnjako, hygienia, esivalmistelu sekä aikataulut.

Makutuomarit arvioivat annokset heille ennakkoon lähetettyjen kuvien perusteella. Onko lautasella kaikki kuten suunniteltua? He arvioivat tietysti myös lopputuloksen väriä, harmoniaa, raaka-aineita, kypsyyksiä ja makua.
Kilpailussa keittiö ei valmista tuomareille erikseen annoksia vaan tarjoilijat tilaavat heille annoksia satunnaisesti. Tarkoitus on varmistaa, että laatu pysyy samalla tasolla.