Harjoituspäivälliset

Harjoituspäivälliset auttavat kokkimaajoukkuetta kilpailuihin valmistautumisessa.

Päivällinen on joukkueen yhdessä suunnittelema kokonaisuus. Joukkueen jäsenistä poimitaan kuusi kokkia, jotka keskittyvät hiomaan tiimityöskentelyn kellontarkaksi. Tarkoitus on saada askelmerkit kohdilleen 5 ½ tunnin kisasuoritusta varten.

Kilpailutilanteessa tarjoilu saa kestää maksimissaan 2 ½ tuntia, ja tuossa ajassa tarjoillaan 110 hengelle kolmen ruokalajin menu – 330 lautasannosta.

Kuusi kokkia jakautuu keittiössä siten, että kutakin ruokalajia valmistelee kaksi kokki. Pääruoissa toinen huolehtii pääraaka-aineen ja toinen lisäkkeet, alku- ja jälkiruoissa kaksi kokkia jakaa työt suunnitellusti. Yksi tärkeä kokki on vielä mainitsematta: tiskari. Hänellä on tärkeä rooli joukkueen menestyksen taustalla.

Kilpailussa työskentelytuomarit arvioivat kokonaisvaltaisesti kaikkea, mitä keittiössä tehdään – hävikki, siivous, lämpötilat, omavalvonta, työnjako, hygienia, esivalmistelu sekä aikataulut.

Makutuomarit arvioivat annokset heille ennakkoon lähetettyjen kuvien perusteella. Onko lautasella kaikki kuten suunniteltua? He arvioivat tietysti myös lopputuloksen väriä, harmoniaa, raaka-aineita, kypsyyksiä ja makua.
Kilpailussa keittiö ei valmista tuomareille erikseen annoksia vaan tarjoilijat tilaavat heille annoksia satunnaisesti. Tarkoitus on varmistaa, että laatu pysyy samalla tasolla.

Vuoden 2018 harjoituspäivälliset

Alkupala

Suomen kokkimaajoukkue kohti Luxemburgin Culinary World Cup 2018 -kisaa

Pääruoka

Järjestämme eri paikkakuntien oppilaitoksissa harjoituspäivälliset 110 hengelle

Leijonarannassa – CToF campus/Laajasalo harjoituspäivälliset 90 hengelle

JÄLKIRUOKA

12.3. Laajasalo 9.4. Imatra 7.5. Järvenpää

4.6. Turku 11.6. Laajasalo 20.8. Tampere

3.9. Laajasalo

Yhteystiedot:

Tapio Laine 0400 253 813
Kristian Vuojärvi 045 890 8590