Ensimmäinen kilpailupäivä: Culinary Art ja Culinary Pastry

Suomen kokkimaajoukkueen ensimmäinen kilpailusuoritus Culinary World Cup -kisoissa on takana, kun Culinary Art & Culinary Pastry -pöytä on katettu tuomarien arvioitavaksi.

Kylmän pöydän tuotteiden valmistelu aloitettiin jo ennen kisoja kokkimaajoukkueen harjoitustiloissa Leijonanrannassa. Viimeistelyjä on tehty useamman päivän ajan Luxemburgissa.

“Olemme viimeistelleet tuotteita määrätietoisesti ja varmoin ottein”, kertoo joukkueenjohtaja Kristian Vuojärvi.

Kylmän pöydän nosto kisa-alueelle sujui hyvin ja rauhallisesti.

“Kaikki yksityiskohdat on otettu huomioon ja olemme pöytään tyytyväisiä”, kertoo Samuel Mikander joka toimii kylmän pöydän kapteenina.

Mikanderin mukaan Suomen kovimmat kisakumppanit sarjassa ovat Pohjoismaat, joista Ruotsi kärjessä. Vahvaa vastusta on luvassa lisäsi Singaporesta, Kanadasta ja USA:sta.

“Joukkue on tehnyt tähän mennessä hyvää jälkeä. Olen luottavaisin mielin, sillä kaikilla on tahtoa ja motivaatiota”, kertoo Suomen kokkimaajoukkueen toiminnanjohtaja Tapio Laine.

Villeroy & Boch Culinary World Cup -kilpailut järjestetään 24. – 28.11.2018 kansainvälisessä Expogast 13th International Trade Show for Gastronomy -tapahtumassa Luxemburgissa.  Suomen kokkimaajoukkueen Culinary Art ja Culinary Pastry -pöytä on esillä 24.11.2018 klo 11 – 20.  Samana päivänä kisaavat Ruotsi, Slovenia, Unkari, Meksiko ja Yhdistyneet Arabiemiraatit. Suomen seuraava kilpailusuoritus on maanantaina 26.11.2018, jolloin on vuorossa lämpimän keittiön menukokonaisuus.

Kilpailun tulokset selviävät kokonaiskilpailun päätyttyä 29.11.2018.