Ajankohtaista

Kokkimaajoukkue mukana Food & Art -festivaalilla

Kokkimaajoukkue mukana Food & Art -festivaalilla Toista kertaa Mäntässä taidemuseo Göstassa järjestettävä Food & Art -festivaali on myös Suomen kokkimaajoukkueen näytöslava. Kokkileijonat tarjoilevat viikonlopun lounaat ulkoilmassa. Joukkueen naisvahvistus Jenni Bergström puolestaan kokkaa kansainvälisen keittiömestarijoukon kärjessä illallisen alkuruoan. Illallisen valmistavat Pekka Terävän kokoamat ihanat naiset maailmalta: Cristina Bowerman Italiasta, Suzuko Enomoto Japanista, Ylfa Helgadóttir Islannista, Amandine Chaignot...
Lue lisää

Kantarellirisotto ja villiyrttisalaatti

Elokuun resepti Kantarellirisotto ja villiyrttisalaatti Neljälle Risotto 1 banaanishalotti (tai 2 pientä shalottisipulia) 1 valkosipulin kynsi 200 g risottoriisiä 300 g kantarelleja 1 dl valkoviiniä 2 l kanalientä 50 g voita 100 g parmesanraastetta 50 g mascarponejuustoa suolaa mustapippuria oliiviöljyä sitruunamehua ruohosipulia Hienonna shalotti ja valkosipulit ja kuullota ne oliiviöljyssä. Lisää riisi ja kuullota sitä hetki. Lisää valkoviini ja pari desiä kanalientä. Anna nesteen imeytyä riisiin miedolla lämmöllä koko ajan sekoittaen. Lisää nestettä desi...
Lue lisää

SUOMI VOITTOON MAAOTTELUSSA TASTE OF HELSINGISSÄ

tasteofhelsinki ELECTROLUX Friendly Nordic Challenge -kokkikilpailun voiton vei toistamiseen Suomi!
Suomi-Ruotsi-maaottelu käytiin 11. ja 12. kesäkuuta 2015 Taste of Helsinki -festivaalin aikana.

Kilpailu alkoi raaka-aineisiin tutustumisella. Sen jälkeen joukkueet saivat tehdä ostoksia 30 minuuttia Stockmann Herkussa.
Kilpailuaika oli jaettu kolmeen osaan. Jokaisella tehtäväalueella joukkueilla oli yksi tunti aikaa loihtia annokset...
Lue lisää

Ketunleipäpirtelö & Mustikkafinancier

Ketunleipäpirtelö 4 dl täysmaitoa 3 dl vaniljajäätelöä 4 kourallista ketunleipää 1 tl sitruunamehua Laita kaikki ainekset tehosekoittimeen. Sekoita kunnes massa on tasainen.( Siivilöi)  mikäli on tarpeellista ja tarjoile kylmänä. Mustikkafinancier 150 g voita 2 dl vehnäjauhoja 1,5 dl mantelijauhoja 4 dl tomusokeria 6 valkuaista 1 dl tuoreita mustikoita ripaus suolaa Ruskista voi kattilassa. Anna jäähtyä. Sekoita jauhot keskenään. Sekoita toisessa kulhossa valkuainen ja tomusokeri. Kääntele lastalla jauhoseos ja jäähtynyt...
Lue lisää