Ajankohtaista

Kokkimaajoukkue kattaa syksyn sadon Naantalin Kylpylään

Suomen kokkimaajoukkue kattaa yhteistyössä Chipsters Foodin kanssa sadonkorjuubuffet'n Naantalin Kylpylän ravintola Le Soleiliin. Kattauksen päätähtiä ovat korkealaatuiset lähiruokatuotteet – erityisesti loistamaan pääsee taidolla valmistettu, tuore kasvisruoka sadonkorjuun hengessä. Menu on tarjolla 3. lokakuuta asti. Kokkimaajoukkue vie kisailun ohessa maailmalle puhtaita makuja Suomesta. Puhtaiden makujen sanomaa täydentää tieto suomalaisesta luomu-, riista- ja kalaruoasta. Maajoukkue käyttää ruuanlaitossa lähituotettuja, ekologisia...
Lue lisää

Ammattiopistovierailu Haapavedelle

Suomen kokkimaajoukkue vieraili syyskuun puolivälissä Haapaveden ammattiopistolla. Jarkko Pulkkinen, Samuel Mikander ja Tapio Laine kertoivat HoReCa-alan opiskelijoille, mikä kokkimaajoukkue on. Joukkueen päämäärä tuli selväksi: kultaa ensi vuoden Culinary Olympics -kilpailusta. Yleisen jutustelun - paikallisesti porinoinnin -  lisäksi kokkimaajoukkue vei opiskelijat keittiöön. Kokkioppilaat valmistivat maajoukkuekokkien kanssa kolmen ruokalajin menun. Alkupalassa oli siika-jokirapurulla, kermaviilimoussea, pikkelöityjä kasviksia ja mallasleipäcrumble....
Lue lisää

Maajoukkue kokkikeikalla Ylivieskassa

Kokkimaajoukkueen iskujoukko kävi syyskuun puolivälissä Pohjois-Pohjanmaalla Ylivieskassa. Jarkko Pulkkinen, Samuel Mikander ja Tapio Laine kokkasivat viiden ruokalajin menun 60 hengelle yhdessä Ravintola Pikkuveljen henkilökunnan kanssa. Menussa oli kokkimaajoukkueen suosikkiruokia: alkuun Carelian caviar,  tillinversohyytelö ja kuullotettua kaprismarjaa ja kirveliä. Paikalliseen makuun sopi hyvin siika-jokirapurulla, jonka parina oli kermaviilimousse. Pääruoaksi syntyi porsasta kahdella tavalla: porsaan leukaa ja poskea...
Lue lisää

Myskikurpitsakeittoa ja paahdettua focacciaa

Myskikurpitsakeitto 4 annosta 1,5 kg myskikurpitsaa 1 banaanishalottisipuli 1/2 chili (ei siemeniä) pieni pala tuoretta inkivääriä 2 rkl oliiviöljyä 1 l kana- tai kasvislientä 50 g voita 50 g ranskankermaa ½ tl sokeria 1 tl sitruunamehua suolaa mustapippuria kurpitsansiemenöljyä Aloita kuumentamalla uuni 160 asteeseen. Leikkaa myskikurpitsat pituussuunnassa halki ja koverra siemenet pois, mutta säästä ne myöhempää käyttöä varten. Leikkaa kurpitsan kuoret pois veitsellä. Paloittele kurpitsanpuolikkaat reilun kokoisiksi kuutioiksi ja aseta...
Lue lisää