Ajankohtaista

Puolukkapiirakkaa ja jogurttikreemiä

Puolukkapiirakka 2 munaa 200 g sokeria 1 dl maitoa 1 dl kermaa 1 dl voisulaa 4 dl vehnäjauhoja 0,5 tl leivinjauhetta 1 tl kardemummaa ripaus suolaa 2,5 dl puolukoita 3 rkl sokeria Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi yleiskoneessa. Lisää kerma, maito ja voisula. Sekoita kulhossa kuivat aineet ja kaada ne seokseen hiljalleen koko ajan sekoittaen, ettei tule paakkuja. Sekoita puolukat ja sokeri astiassa. Kaada seos syvälle uunipellille ja ripottele sokeroidut puolukat...
Lue lisää

Kokkimaajoukkue kattaa syksyn sadon Naantalin Kylpylään

Suomen kokkimaajoukkue kattaa yhteistyössä Chipsters Foodin kanssa sadonkorjuubuffet'n Naantalin Kylpylän ravintola Le Soleiliin. Kattauksen päätähtiä ovat korkealaatuiset lähiruokatuotteet – erityisesti loistamaan pääsee taidolla valmistettu, tuore kasvisruoka sadonkorjuun hengessä. Menu on tarjolla 3. lokakuuta asti. Kokkimaajoukkue vie kisailun ohessa maailmalle puhtaita makuja Suomesta. Puhtaiden makujen sanomaa täydentää tieto suomalaisesta luomu-, riista- ja kalaruoasta. Maajoukkue käyttää ruuanlaitossa lähituotettuja, ekologisia...
Lue lisää

Ammattiopistovierailu Haapavedelle

Suomen kokkimaajoukkue vieraili syyskuun puolivälissä Haapaveden ammattiopistolla. Jarkko Pulkkinen, Samuel Mikander ja Tapio Laine kertoivat HoReCa-alan opiskelijoille, mikä kokkimaajoukkue on. Joukkueen päämäärä tuli selväksi: kultaa ensi vuoden Culinary Olympics -kilpailusta. Yleisen jutustelun - paikallisesti porinoinnin -  lisäksi kokkimaajoukkue vei opiskelijat keittiöön. Kokkioppilaat valmistivat maajoukkuekokkien kanssa kolmen ruokalajin menun. Alkupalassa oli siika-jokirapurulla, kermaviilimoussea, pikkelöityjä kasviksia ja mallasleipäcrumble....
Lue lisää