Ajankohtaista

Suomen kokkileijonille tunnustusta

Helsingin Suomalaisen Klubin säätiön ruokakulttuurirahaston myöntämä tunnustuspalkinto arvoltaan 10 000 € luovutettiin Suomen kokkimaajoukkueelle tänään 11. helmikuuta 2016 Helsingin Suomalaisella Klubilla. Helsingin Suomalaisen Klubin säätiön ruokakulttuurirahaston vuoden 2016 palkinnon teemana on paikka tai yhteisö, joka omalla olemassaolollaan ja toiminnallaan edistää suomalaista ruokakulttuuria. Suomella on ollut kokkimaajoukkue vuodesta 1952 alkaen. Vuoteen 2010 saakka joukkue toimi Suomen Keittiömestarit ry:n alajaostona. ...
Lue lisää

Blinit

  Blinit 20 g           hiivaa 4 dl           täysmaitoa 2 1/2 dl   vehnäjauhoja 3 dl           tattarijauhoja 3                        munaa 3 rkl         voisulaa 1 1/2 dl   tummaa olutta 1 tl             suolaa kirkastettua voita paistamiseen Liota hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Lisää puolet molemmista jauhoista. Anna taikinan tekeytyä ainakin 2 tuntia, mieluiten yön yli. Erottele valkuaiset ja keltuaiset. Lisää taikinaan keltuaiset, loput jauhot, voisula, olut ja suola. Vaahdota valkuaiset ja lisää ne taikinaan varovasti...
Lue lisää

Harjoitusillalliset osaksi treeniohjelmaa – Kokkileijonat kohti olympiakultaa

Tiedote 18.12.2015 Harjoitusillalliset osaksi treeniohjelmaa - Kokkileijonat kohti olympiakultaa Suomen kokkimaajoukkue käyttää vuonna 2016 kaikki mahdollisuudet hioa maut ja taidot huippuunsa ennen Erfurtin kokkiolympialaisia. Kokkileijonat toteuttavat yhteistyössä alan oppilaitosten kanssa harjoitusillallisten kiertueen. Harjoitusillalliset ravintolakouluissa ovat harjoittelun kulmakivi ennen lokakuussa käynnistyvää kisamatkaa. - Meille 2016 on ennen kaikkea olympiavuosi. Illallisilla pääsemme harjoittelemaan lämmintä keittiötä, joka on osa kokonaiskilpailua. Tavoitteena on...
Lue lisää