Latest news

Suomen kokkimaajoukkueelle uusia kumppanuuksia

Suomen kokkimaajoukkue on solminut 2019 alkaen yhteistyösopimukset Heinon Tukun, Uniq Drinks Finlandin ja Vihannespörssin kanssa.Suomen kokkimaajoukkueen tukijana pidemmän aikaa toiminut Heinon Tukku nousee uuden sopimuksen myötä hopeatason yhteistyökumppaniksi. Heinon Tukku on täyden palvelun päivittäistavaratukkuliike, joka palvelee ravintoloita, suurkeittiöitä ja palvelualojen yrityksiä.Uniq Drinks Finland/González Byass täydentää yhteistyöllään maajoukkueen ruokajuomaosaamista. Uniq...
Lue lisää

Joulukuun resepti, Mantelikakku, karpalovaahto ja suolakaramellikastike

Pastry chef Pinja Paakkonen suosittelee joulun juhlavaksi jälkiruoaksi mantelikakun ympärille rakentuvaa kokonaisuutta karpaloista ja suolakinuskista. Hapokkaat karpalot ja makea karamelli sopivat täydellisesti toisilleen!Karpalovaahto3 dl soseutettua karpaloa 200 g luonnonjogurttia 1 dl sokeria 2 liivatelehteä ½ kananmunan valkuainen1. Liota liivatteet kylmässä vedessä.  2. Kuumenna 1/3 karpalososeesta ja liota joukkoon liivatelehdet.  3. Sekoita kaikki aineet yhteen ja kaada sifoniin.  4. Lisää...
Lue lisää

Suomen kokkimaajoukkueelle kuudes sija – Hot Kitchenissä kultatason suoritus

Suomen kokkimaajoukkue sijoittui kokonaiskilpailun kuudenneksi kokkien maailmanmestaruuskilpailussa Culinary World Cupissa. Hot kitchen -kilpailusarjassa Suomi ylsi upeasti kultatason suoritukseen ja Culinary Art ja Pastry Art -sarjassa hopeatasolle. Hot kitchen -sarjan kokit palkittiin kilpailun päättäjäisissä kultamitalilla.
“Joukkueellemme tämä oli ensimmäinen iso kilpailu ja pystyimme parantamaan sijoitusta edellisistä MM-kilpailuista, mikä oli tavoitteemme. Vaikka emme täysin onnistuneet kummassakaan kilpailukategoriassa siten...
Lue lisää

Suomen kokkimaajoukkueen pistetilanne Culinary World Cup -kilpailussa

Suomen kokkimaajoukkueen maanantaina toteuttaman lämpimän keittiön (Hot kitchen) menukokonaisuus sai huikeaa palautetta ja ylsi arvioinnissa kultatason pistekategoriaan saaden yli 90 pistettä (maksimi 100 pistettä).
"Täyden kympin suoritus! Olen todella ylpeä joukkueesta", totesi joukkueenjohtaja Kristian Vuojärvi.
Tuomariston palaute oli positiivista: menua kehuttiin erittäin hyväksi ja tarkkaan suunnitelluksi kokonaisuudeksi, jossa alku-, pää- ja jälkiruoka olivat maun ja koostumuksen puolesta...
Lue lisää