Presidenttipari kiittää kokkimaajoukkuetta

Presidenttipari kiittää kokkimaajoukkuetta

Suomen kokkimaajoukkue kutsuttiin valmistamaan Suomen satavuotista itsenäisyyttä juhlistava päivällinen pohjoismaisille valtionpäämiehille 1. kesäkuuta. Presidentinlinnassa tarjotun päivällisen jälkipuheet mairittelevat joukkuetta.

Kokkimaajoukkue valmisti juhlapäivällisen 180 hengen juhlaseurueelle, johon kuuluivat Islannin presidentti Gudni Thorlacius Jóhannesson puolisoineen ja naapurimaidemme kuninkaalliset. Suomen satavuotista itsenäisyyttä juhlistettiin kotimaisia raaka-aineita kunnioittavalla, Erfurtin olympialaisissa joukkueelle lämpimän keittiön kultamitalin tuoneella menulla.

Tasavallan presidenttipari muisti Suomen kokkimaajoukkuetta kiitoskirjeellä ammattimaisesti ja hyvin tehdystä päivällisestä. Presidentti Sauli Niinistön ja rouva Jenni Haukion kiitokset onnistuneen juhlapäivällisen jälkeen ilahduttivat suuresti uuden olympiadin aloittanutta joukkuetta.

Erfurtin menestyksekäs menu

Suomen kokkimaajoukkueen menu pohjoismaisten valtionpäämiesten kunniaksi Presidentinlinnassa 1. kesäkuuta tarjotulla päivällisellä pohjautui Erfurtin olympialaisiin laadittuun kolmen ruokalajin illallismenuun. Erfurtissa lämpimän keittiön menu arvioitiin kullan arvoiseksi ja joukkue sai kokonaiskilpailussa hopeaa.

Kotimainen kala, liha, juusto, kasvikset ja marjat varastivat pääroolin. Päivällisen aluksi nautittiin kotimaassa kasvatettua kirjolohta mosaiikin ja tartarin muodossa. Alkuruokaa sävyttivät tilli eri muodoissaan, pikkelöity retiisi osteriemulsiolla täytettynä ja kukkakaalivanukas.

Pääruokana nautittiin katajan kera grillattua valkohäntäpeuraa Fiskarsista. Riistakastiketta maustoi kuusenkerkkä ja peuran lisäksi annokseen kuului täytetty hopeasipuli, maa-artisokkaterriini, artisokka-pinaattipyre ja kevyesti savustettu juuriselleri.

Väliruokana tarjotut juustot poimittiin Ahlmanin tilalta ja Juustoportista. Ahlmanin sinihomejuusto ja Juustoportin vuohenmaidosta tehty Vuohen GR Grand Reserve tarjoiltiin Kultaranta-näkkärin ja raparperin kera.

Illallisen jälkiruoka rakentui punaherukan ja vadelman varaan: marjaisaa moussea ja jogurttikreemiä täydensivät punaherukka-kinuskikastike ja suolakaramellijäätelö.

Kiitos ja kumarrus

Kokkimaajoukkue arvosti kutsua Presidentinlinnan keittiöön suuresti.

– Oli mahtava kunnianosoitus joukkueelle päästä valmistamaan juhlaillallinen. On hienoa nähdä, että pitkäjänteistä työtämme arvostetaan valtiovallan taholta, toteaa Kristian Vuojärvi, voitokkaan joukkueen kapteeni ja nykyinen joukkueenjohtaja.

Alkuvuodesta julkistettu uusi joukkue hioi kevään harjoituksissa menestyksekkään menun juhlapäivälliselle sopivaksi. Ainutlaatuisella keikalla Presidentinlinnassa olivat mukana joukkueen äiteenä meriittiä saanut Jenni Bergström, konkarit Samuel Nikander ja Simo Pietarinen sekä tuoreet kokkimaajoukkueen jäsenet. Joukkueeseen kuuluvat Matias Haapsaari, Kari Julin, Marco Kaniecki, Tomi Kuivasniemi, Atte Lassila, Niko Lehto, Juha Lehtonen, Piero Silvani, Niko Suomalainen, Katja Tuomainen ja uusimpana lisäyksenä pastry-taituri Pinja Paakkonen. Joukkueenjohtajana toimii Kristian Vuojärvi ja toiminnanjohtajana Tapio Laine.

Kokkimaajoukkue kiittää lämpimästi yhteistyöstä kumppaneita Linnassa: keittiömestarit Pipsa Heismaa ja Isto Tahvanainen sekä palveluesimies Berit Mäkinen ja päähovimestari Teemu Mykkänen.

Suomen kokkimaajoukkue on kansallinen edustusjoukkueemme. Kokkimaajoukkue edustaa Suomea kokkiolympialaisissa, jotka järjestetään Erfurtissa seuraavan kerran vuonna 2020. Välietappina matkalla kohti olympiakultaa joukkue osallistuu kokkien MM-kisoihin Luxemburgissa vuonna 2018.

Kuvassa juhlapäivällisen valmistanut kokkimaajoukkue Presidentinlinnan keltaisessa salissa. Kuva TPK

Lisätietoja

Toiminnanjohtaja Tapio Laine
tapio.laine@ctof.fi
0400 253 813

Joukkueenjohtaja Kristian Vuojärvi
kristian.vuojarvi@ctof.fi
045 890 8590