Presidentinlinnassa nautintoja hopeajoukkueen tyyliin

Suomen kokkimaajoukkueen menu pohjoismaisten valtionpäämiesten kunniaksi Presidentinlinnassa 1. kesäkuuta 2017 tarjottavalla illallisella pohjautuu Erfurtin olympialaisissa menestystä niittäneeseen kokonaisuuteen.

Kotimainen kala, liha, juusto, kasvikset ja marjat varastavat illallisella pääroolin.

Kokkimaajoukkue tarjoilee Tasavallan Presidentin Sauli Niinistön satavuotista Suomen itsenäisyyttä juhlistavan illallisen aluksi kirjolohimosaiikin ja -tartarin. Alkuruokaa sävyttää tilli eri muodoissaan. Särmää annokseen tuo pikkelöity retiisi osteriemulsiolla täytettynä ja täyteläisyyttä kukkakaalivanukas.

Pääruokana juhlaillallisella nautitaan katajan kera grillattua valkohäntäpeuraa Fiskarsista. Makujen paraatia jatkaa kielellä, sydämellä ja peuran murekkeella täytetty hopeasipuli. Riistakastiketta maustaa kuusenkerkkä. Kasvikset ovat suuressa roolissa: peuran lisäksi annokseen kuuluu maa-artisokkaterriiniä, artisokka-pinaattipyrettä ja kevyesti savustettua juuriselleriä.

Juustot on poimittu Ahlmanin tilalta ja Juustoportista. Ahlmanin Sinihomejuusto ja Juustoportin voitokas vuohenmaidosta tehty Vuohen GR Grand Reserve tarjoillaan Kultaranta-näkkärin ja raparperin kera.

Illallisen jälkiruoka rakentuu punaherukan ja vadelman varaan: marjaisaa moussea ja jogurttikreemiä täydentävät punaherukka-kinuskikastike ja suolakaramellijäätelö.

– On mahtava kunnianosoitus joukkueelle päästä valmistamaan juhlaillallinen. On hienoa nähdä, että pitkäjänteistä työtämme arvostetaan valtiovallan taholta, toteaa Kristian Vuojärvi, voitokkaan joukkueen kapteeni ja nykyinen joukkueenjohtaja.

Alkuvuodesta julkistettu uusi joukkue on kevään harjoituksissa hionut hopeaa tuoneen menun juhlaillalliselle sopivaksi. Joukkueen äiteenä meriittiä saanut Jenni Bergström on mukana valmistamassa juhlaillallista. Konkarit Samuel Nikander ja Simo Pietarinen vahvistavat tuoretta joukkuetta, johon kuuluvat Matias Haapsaari, Kari Julin, Marco Kaniecki, Tomi Kuivasniemi, Atte Lassila, Niko Lehto, Juha Lehtonen, Piero Silvani, Niko Suomalainen, Katja Tuomainen ja uusimpana lisäyksenä pastry-taituri Pinja Paakkonen. Toiminnanjohtajana jatkaa Tapio Laine.

Suomen kokkimaajoukkue on kansallinen edustusjoukkueemme. Kokkimaajoukkue edustaa Suomea kokkiolympialaisissa, jotka järjestetään Erfurtissa seuraavan kerran vuonna 2020. Välietappina matkalla kohti olympiakultaa joukkue osallistuu kokkien MM-kisoihin Luxemburgissa vuonna 2018.

Lisätietoja

Toiminnanjohtaja Tapio Laine
tapio.laine@ctof.fi
0400 253 813

Joukkueenjohtaja Kristian Vuojärvi
kristian.vuojarvi@ctof.fi
045 890 8590