Marraskuun resepti – Pot de crème
maitosuklaasta

Niko Suomalaisen ohjeella syntyy helppo klassikkojälkiruoka. Voit maustaa maitosuklaavanukkaan halutessasi kanelilla tai kardemummalla, jos olet jo joulutunnelmissa!

Pot de crème
maitosuklaasta


2,4 dl            kuohukermaa
0,4 dl            täysmaitoa
2                   keltuaista
2 rkl              sokeria
2                   tähtianista
60 g              maitosuklaata

  1. Kiehauta kerma, maito ja tähtianis. Sekoita keltuainen ja sokeri ja yhdistä massat.
  2. Kaada kuuma seos paloitellun suklaan päälle kolmessa erässä koko ajan sekoittaen.
  3. Siivilöi valmis massa tarjoiluastiaan ja kypsennä uunissa vesihauteessa 90 asteessa noin 20 – 30 minuuttia.
  4. Jäähdytä.

Kiille

0,5 dl            vettä
0,5 dl            sokeria
2 rkl              kaakaojauhetta
1 rkl              glukoosia
10 g              tummaa suklaata
0,3 dl            kuohukermaa
1                   liivatelehti

  1. Samalla kun pohjat jäähtyvät, sekoita kattilassa kiilteen ainekset. Kuumenna varovasti ja kuori pinnalle syntyvä vaahto pois.
  2. Kun vaahtoa ei enää synny, lisää ohut kerros pohjien päälle.
  3. Jäähdytä ja anna kiilteen hyytyä.
  4. Nauti Pot de crème esimerkiksi marinoitujen marjojen tai jäätelön kera.