Joulukuun resepti

Joukkueenjohtaja Kristian Vuojärvi kattaa joulupöytään perinteisen ranskalaisen jouluhalon.

Jouluhalko 

  • 300 g maitosuklaata
  • 5 dl kermaa
  • 120 g sokeria
  • 2 liivatetta
  • vaniljatanko
  • 1 appelsiinin kuori
  • kanelitanko
  • 1 tl jauhettua inkivääriä

Koristeluun

  • kaakaojauhetta
  • tomusokeria
  • marjoja
  • hedelmiä
  1. Sulata suklaa.
  2. Lämmitä puolet kermasta vaniljan, kanelitangon, inkiväärin, raastetun appelsiininkuoren ja sokerin kanssa.
  3. Lisää suklaa ja liivatteet kermaan.
  4. Siivilöi maustettu kerma ja lisää loput kermat joukkoon.
  5. Jäähdytä ja vaahdota massa. Kaada sopivaan muottiin ja pakasta.
  6. Irrota halko muotista ja anna temperoitua huoneenlämmössä noin 2 tuntia.
  7. Koristele kaakaojauheella, tomusokerilla sekä jouluisilla marjoilla ja hedelmillä