Ajankohtaista

Myskikurpitsakeittoa ja paahdettua focacciaa

Myskikurpitsakeitto4 annosta1,5 kg myskikurpitsaa 1 banaanishalottisipuli 1/2 chili (ei siemeniä) pieni pala tuoretta inkivääriä 2 rkl oliiviöljyä 1 l kana- tai kasvislientä 50 g voita 50 g ranskankermaa ½ tl sokeria 1 tl sitruunamehua suolaa mustapippuria kurpitsansiemenöljyäAloita kuumentamalla uuni 160 asteeseen. Leikkaa myskikurpitsat pituussuunnassa halki ja koverra siemenet pois, mutta säästä ne myöhempää käyttöä varten. Leikkaa kurpitsan kuoret pois veitsellä. Paloittele kurpitsanpuolikkaat reilun kokoisiksi kuutioiksi ja aseta...
Lue lisää

Kokkimaajoukkue mukana Food & Art -festivaalilla

Kokkimaajoukkue mukana Food & Art -festivaalillaToista kertaa Mäntässä taidemuseo Göstassa järjestettävä Food & Art -festivaali on myös Suomen kokkimaajoukkueen näytöslava. Kokkileijonat tarjoilevat viikonlopun lounaat ulkoilmassa. Joukkueen naisvahvistus Jenni Bergström puolestaan kokkaa kansainvälisen keittiömestarijoukon kärjessä illallisen alkuruoan. Illallisen valmistavat Pekka Terävän kokoamat ihanat naiset maailmalta: Cristina Bowerman Italiasta, Suzuko Enomoto Japanista, Ylfa Helgadóttir Islannista, Amandine Chaignot...
Lue lisää

Kantarellirisotto ja villiyrttisalaatti

Elokuun reseptiKantarellirisotto ja villiyrttisalaatti NeljälleRisotto 1 banaanishalotti (tai 2 pientä shalottisipulia) 1 valkosipulin kynsi 200 g risottoriisiä 300 g kantarelleja 1 dl valkoviiniä 2 l kanalientä 50 g voita 100 g parmesanraastetta 50 g mascarponejuustoa suolaa mustapippuria oliiviöljyä sitruunamehua ruohosipuliaHienonna shalotti ja valkosipulit ja kuullota ne oliiviöljyssä. Lisää riisi ja kuullota sitä hetki.Lisää valkoviini ja pari desiä kanalientä. Anna nesteen imeytyä riisiin miedolla lämmöllä koko ajan sekoittaen. Lisää nestettä desi...
Lue lisää

SUOMI VOITTOON MAAOTTELUSSA TASTE OF HELSINGISSÄ

tasteofhelsinkiELECTROLUX Friendly Nordic Challenge -kokkikilpailun voiton vei toistamiseen Suomi!
Suomi-Ruotsi-maaottelu käytiin 11. ja 12. kesäkuuta 2015 Taste of Helsinki -festivaalin aikana.

Kilpailu alkoi raaka-aineisiin tutustumisella. Sen jälkeen joukkueet saivat tehdä ostoksia 30 minuuttia Stockmann Herkussa.
Kilpailuaika oli jaettu kolmeen osaan. Jokaisella tehtäväalueella joukkueilla oli yksi tunti aikaa loihtia annokset...
Lue lisää