Latest news

Joulukuun resepti

Joukkueenjohtaja Kristian Vuojärvi kattaa joulupöytään perinteisen ranskalaisen jouluhalon.Jouluhalko 
  • 300 g maitosuklaata
  • 5 dl kermaa
  • 120 g sokeria
  • 2 liivatetta
  • vaniljatanko
  • 1 appelsiinin kuori
  • kanelitanko
  • 1 tl jauhettua inkivääriä
Koristeluun
  • kaakaojauhetta
  • tomusokeria
  • marjoja
  • hedelmiä
  1. Sulata suklaa.
  2. Lämmitä puolet kermasta vaniljan, kanelitangon, inkiväärin, raastetun appelsiininkuoren ja sokerin kanssa.
  3. Lisää suklaa ja liivatteet kermaan.
  4. Siivilöi maustettu kerma ja lisää...
Read more

Kokkimaajoukkueen muutto Helsinkiin herättää tunteita

Suomen kokkimaajoukkueen pitkäjänteinen työ on kantamassa hedelmää. Muutto Helsinkiin, uusi suojelija Jan Vapaavuori ja vahvat uudet nimet joukkueessa tuovat uudenlaista voimaa tekemiseen.Kokkimaajoukkueen johtaja Tapio Laine kertoo marraskuun aluksi joukkueen kuulumiset:Kaikkien suomalaisten oma mestarijoukkue, Suomen kokkimaajoukkue, tekee pikkuhiljaa muuttoa kohti Helsingin Hevossalmea (Vuorilahdentie 5). Taakse jää Raasepori ja Karjaan harjoittelutila, joka on ollut maajoukkueen kotipesä vuodesta...
Read more

Marraskuun resepti – Pot de crème
maitosuklaasta


Niko Suomalaisen ohjeella syntyy helppo klassikkojälkiruoka. Voit maustaa maitosuklaavanukkaan halutessasi kanelilla tai kardemummalla, jos olet jo joulutunnelmissa!Pot de crème
maitosuklaasta
2,4 dl            kuohukermaa 0,4 dl            täysmaitoa 2                   keltuaista 2 rkl              sokeria 2                   tähtianista 60 g              maitosuklaata
  1. Kiehauta kerma, maito ja tähtianis. Sekoita keltuainen ja sokeri ja yhdistä massat.
  2. Kaada kuuma seos paloitellun suklaan päälle kolmessa erässä...
Read more

Metsäsienipuuro

Metsäsienipuuro

Herkullinen syksyinen lisuke tai alkuruoka Atte Lassilan tapaan.

1 iso banaanisalottisipuli 1 solo-valkosipuli tai 3 valkosipulin kynttä 200 g sieniä, esimerkiksi tatteja tai kantarelleja 3 dl emmervehnäriisiä tai spelttihelmiä 2 dl valkoviiniä tai 0,25 dl valkoviinietikkaa 6 dl vahvaa sieni- tai porolientä (sieniliemen ohje alla) 100 g parmesanjuustoa 50 g mascarponejuustoa tai smetanaa 50 g voita rypsiöljyä suolaa (kylmäsavuporoa)

Aloita hienontamalla salottisipuli ja valkosipuli....

Read more

Uudet CTOF kotisivut julki

Uudistimme kokonaan www-sivumme. Uuden sivun suunnittelusta ja toteutuksesta vastaa Kim Laine. www.kimlaine.fiUuden sivuston myötä valokuvasimme joukkueen ja päivitimme sivuston eri osioita. Seuraa ajankohtaista-osiota ja pysy kärryillä, missä mennään!Sivuston selaus onnistuu nyt hyvin myös puhelimella tai tabletilla....
Read more

Klassinen parsakeitto ja juustomousse 10 hengelle

Juustomousse250 g kermajuustoa, raasteena 3 kpl kokomunaa 4 kpl keltuaista 80 g kermaa suolaa valkopippuria -kertakäyttö alumiinivuokia n.10 kpl -paisto 150-170 C 10-15 minuuttia / kauniin vaalean ruskeiksi. Parsakeitto1 kg parsaa (keittäminen:1 l vettä,80 g voita, sitruunanmehua ja suolaa) 200 g vaaleita liemijuureksia (palsternakkaa, selleriä ja sipulia) 100 g voita 100 g vehnäjauhoja 4 dl kuohukermaa 3 kpl keltuaisia suolaa valkopippuria
  • Kuori parsat ja leikkaa ne puolesta välistä poikki.
  • Keitä nupulliset osat...
Read more

Kokkimaajoukkueelle kultaa lämpimässä keittiössä

Suomen kokkimaajoukkue lunasti kovat odotukset Luxemburgissa Culinary World Cupissa ja sai kultaa lämpimässä keittiössä.Viikonloppuna käynnistyneiden maailmanmestaruuskisojen ensimmäisestä osiosta, kylmästä pöydästä, Suomen kokkileijonat saivat hopeamitalin. Saavutus sai kokit käymään päättäväisinä taistoon, kun kilpailu jatkui tiistaina lämpimässä pöydässä Singaporea ja Ruotsia vastaan.- Olimme hyvin vahvoja. En ole ikinä nähnyt Suomen joukkueen toimivan joukkueena siten kuin tämä joukkue...
Read more