Ajankohtaista

Kokkimaajoukkueen Menu Nordic Silja Linen laivoille

Tänä kesänä Silja Linen Helsingin-laivoilla herkutellaan Suomen kokkimaajoukkueen suunnittelemaa Menu Nordicia. Viiden ruokalajin pohjoismainen kesämenu on tarjolla laivojen Bon Vivant -ravintoloissa 19.5. alkaen.
Kokkileijonat hallitsevat keittiössä tarvittavan tekniikan mestarillisesti ja taituroivat makuja, jotka kohottavat pohjoisen keittiön uusiin ulottuvuuksiin. Kokkileijonien loihtima kesäinen menu sisältää upeita puhtaita raaka-aineita ja mielenkiintoisia makuyhdistelmiä. Kokkimaajoukkueen kapteeni Kristian Vuojärvi kuvailee Menu Nordicin ruokalajeja näin: Ruijanpallasta...
Lue lisää

Mehevä mudcake

Mehevä mudcake Ohje Marika Korhonen 6-8 henkilölle Pohja 1 1/2 rkl      sokeria 1/2 dl           hassel- tai pekaanipähkinää 1/4 tl            kanelia 70 g              Digestive-keksejä 40 g              voita Täyte 2                   kananmunaa 1 dl               fariinisokeria 100 g            tummaa suklaata (70 %) 1 dl               kuohukermaa 1/3 tl            kardemummaa 1/8 tl            suolaa
  1. Paahda pähkinöitä paistinpannulla, kunnes ne saavat hieman väriä. Rouhi pieneksi.
  2. Mittaa sokeri pienelle paistinpannulle tai pieneen...
Lue lisää

Kokkileijonat ja kiekkoleijonat yhdistävät voimansa

Suomen jääkiekkomaajoukkue ja Suomen kokkimaajoukkue ovat solmineet ainutlaatuisen yhteistyön, jolla pyritään edistämään suomalaista ruokakulttuuria ja -osaamista Suomessa ja ulkomailla. Kokkimaajoukkue valmistautuu samalla syksyllä järjestettäviin kokkiolympialaisiin. Suomen kokkimaajoukkueesta käytetty lempinimi ’kokkileijonat’ saa tänä keväänä lihaa luiden ympärille, kun kokit käynnistivät yhteistyön Suomen jääkiekkomaajoukkueen kanssa. Maailman parhaan kokkimaajoukkueen titteliä tavoittelevan tiimin takana seisovat kaikki Suomen jääkiekkomaajoukkueen pelaajat sekä...
Lue lisää