Ajankohtaista

Limeposset ja hillottuja vadelmia

Resepti: Simo Pietarinen Limeposset
  • 200 g kermaa
  • 85 g sokeria
  • 1 vaniljatanko
  • ½ dl limemehua
Punnitse kerma ja sokeri kattilaan. Halkaise vaniljatanko ja raavi siemenet kattilaan. Keitä kermaseosta 2 minuuttia. Kaada sitten noin 0,5 dl limemehuna joukkoon. Kaada seos lämpimänä tarjoiluastioihin ja anna seistä kylmässä vähintään 3 tuntia.
  • Hillottuja vadelmia
  • 300 g sokeria
  • 1 ½ dl vettä
  • 1 limen kuori raastettuna
  • 200 g vadelmia
Keitä sokeri, vesi...
Lue lisää

Kokkimaajoukkue uudistuu

Kokkimaajoukkue uudistuu

Suomen kokkimaajoukkueen toiminnanjohtajaksi tulee 1. tammikuuta 2017 alkavalla sopimuksella Tapio Laine. Joukkueen nykyinen kapteeni Kristian Vuojärvi perii Laineen paikan joukkueenjohtajana. Suomen kokkimaajoukkue valmistautuu parhaillaan Nils-Gustaf "Nile" Höglundin kauden pääponnistukseen, Erfurtissa lokakuussa järjestettäviin kokkiolympialaisiin. Samaan aikaan toiminnan taustalla oleva Suomen Keittiömestarit ry haluaa varmistaa maajoukkuetoiminnan jatkuvuuden. - Iso kiitos Nilelle hienosta työstä. Hän on nostanut maajoukkuetoiminnan uudelle...
Lue lisää

Punaherukkapavlova

Reseptin laati Emeliina Papinniemi Marenkipohja 60 g vettä 260 g sokeria 3 valkuaista
  1. Erottele valkuaiset
  2. Mittaa vesi ja sokeri kattilaan
  3. Kuumenna vesi ja sokeri 118 asteeseen. Seos muuttuu siirappimaiseksi
  4. Vaahdota sillä välin valkuaiset kevyeksi vaahdoksi
  5. Kaada 118-asteinen siirappi valkuaisvaahdon sekaan ohuena nauhana samalla vatkaten
  6. Jatka vaahdotusta niin pitkään, että marenki jäähtyy ja muuttuu paksuksi ja kiiltäväksi
  7. Levitä massa uunipellille ympyrän muotoon niin, että keskelle jää kuoppa
  8. Kuivata...
Lue lisää

Kokkimaajoukkueen Menu Nordic Silja Linen laivoille

Tänä kesänä Silja Linen Helsingin-laivoilla herkutellaan Suomen kokkimaajoukkueen suunnittelemaa Menu Nordicia. Viiden ruokalajin pohjoismainen kesämenu on tarjolla laivojen Bon Vivant -ravintoloissa 19.5. alkaen.
Kokkileijonat hallitsevat keittiössä tarvittavan tekniikan mestarillisesti ja taituroivat makuja, jotka kohottavat pohjoisen keittiön uusiin ulottuvuuksiin. Kokkileijonien loihtima kesäinen menu sisältää upeita puhtaita raaka-aineita ja mielenkiintoisia makuyhdistelmiä. Kokkimaajoukkueen kapteeni Kristian Vuojärvi kuvailee Menu Nordicin ruokalajeja näin: Ruijanpallasta...
Lue lisää