Ajankohtaista

Joulukuun resepti

Joukkueenjohtaja Kristian Vuojärvi kattaa joulupöytään perinteisen ranskalaisen jouluhalon.Jouluhalko 
  • 300 g maitosuklaata
  • 5 dl kermaa
  • 120 g sokeria
  • 2 liivatetta
  • vaniljatanko
  • 1 appelsiinin kuori
  • kanelitanko
  • 1 tl jauhettua inkivääriä
Koristeluun
  • kaakaojauhetta
  • tomusokeria
  • marjoja
  • hedelmiä
  1. Sulata suklaa.
  2. Lämmitä puolet kermasta vaniljan, kanelitangon, inkiväärin, raastetun appelsiininkuoren ja sokerin kanssa.
  3. Lisää suklaa ja liivatteet kermaan.
  4. Siivilöi maustettu kerma ja lisää...
Lue lisää

Kokkimaajoukkueen muutto Helsinkiin herättää tunteita

Suomen kokkimaajoukkueen pitkäjänteinen työ on kantamassa hedelmää. Muutto Helsinkiin, uusi suojelija Jan Vapaavuori ja vahvat uudet nimet joukkueessa tuovat uudenlaista voimaa tekemiseen.Kokkimaajoukkueen johtaja Tapio Laine kertoo marraskuun aluksi joukkueen kuulumiset:Kaikkien suomalaisten oma mestarijoukkue, Suomen kokkimaajoukkue, tekee pikkuhiljaa muuttoa kohti Helsingin Hevossalmea (Vuorilahdentie 5). Taakse jää Raasepori ja Karjaan harjoittelutila, joka on ollut maajoukkueen kotipesä vuodesta...
Lue lisää

Marraskuun resepti – Pot de crème
maitosuklaasta


Niko Suomalaisen ohjeella syntyy helppo klassikkojälkiruoka. Voit maustaa maitosuklaavanukkaan halutessasi kanelilla tai kardemummalla, jos olet jo joulutunnelmissa!Pot de crème
maitosuklaasta
2,4 dl            kuohukermaa 0,4 dl            täysmaitoa 2                   keltuaista 2 rkl              sokeria 2                   tähtianista 60 g              maitosuklaata
  1. Kiehauta kerma, maito ja tähtianis. Sekoita keltuainen ja sokeri ja yhdistä massat.
  2. Kaada kuuma seos paloitellun suklaan päälle kolmessa erässä...
Lue lisää

Metsäsienipuuro

Metsäsienipuuro

Herkullinen syksyinen lisuke tai alkuruoka Atte Lassilan tapaan.

1 iso banaanisalottisipuli 1 solo-valkosipuli tai 3 valkosipulin kynttä 200 g sieniä, esimerkiksi tatteja tai kantarelleja 3 dl emmervehnäriisiä tai spelttihelmiä 2 dl valkoviiniä tai 0,25 dl valkoviinietikkaa 6 dl vahvaa sieni- tai porolientä (sieniliemen ohje alla) 100 g parmesanjuustoa 50 g mascarponejuustoa tai smetanaa 50 g voita rypsiöljyä suolaa (kylmäsavuporoa)

Aloita hienontamalla salottisipuli ja valkosipuli....

Lue lisää