Ajankohtaista

Panna cotta jogurtista ja punaherukkahilloke

Panna cotta jogurtista ja punaherukkahilloke Marraskuussa herkutellaan Jarkko Pulkkisen panna cotalla. Jogurttiselle vanukkaalle antaa vastapainoa hapokas punaherukkahilloke. Ohje on neljälle hengelle. Panna cotta 1,25 dl maitoa 1 dl sokeria 1 vaniljatanko 2 liotettua liivatelehteä 1 dl maitoa 2 dl turkkilaista jogurttia 1,5 dl kermaa
  1. Kiehauta maito, sokeri ja vaniljatanko. Anna maustua ja jäähtyä noin 50-asteiseksi. Siivilöi.
  2. Liota liivatelehdet vesitilkkaan ja sekoita siivilöityyn liemeen.
  3. Sekoita...
Lue lisää

Kokkimaajoukkueelle olympiahopeaa!

Suomen kokkimaajoukkue korjasi ennennäkemättömän potin Erfurtin kokkiolympialaisista. Kokonaiskilpailun hopeasijan täydentää kilpailun lämpimän keittiön sarjan voitto huikeilla pisteillä 94,275. Suomi oli myös toiseksi paras Culinary art -sarjan kokonaiskilpailussa. Hopea on voitto Suomelle. - Helvetin hyvä, törkeän hyvä saavutus! Olemme tähän enemmän kuin tyytyväisiä, riemuitsee joukkueen johtaja Tapio Laine. Suomi paransi huikeasti sijoitustaan edellisistä olympialaisista, kun joukkue nousi kovalla työllä...
Lue lisää

Riistatartar, katajanmarjamajoneesi ja pikkelöityä punasipulia ja kantarelleja

Riistatartar, katajanmarjamajoneesi ja pikkelöityä punasipulia ja kantarelleja

Valmista riistakauden herkku Aki Kinnusen tapaan: tee rento tartar peurasta tai hirvestä ja tarjoile se pikanttien metsäisten makujen kanssa. Laita punasipulit ja kantarellit maustumaan edellisenä iltana!

Riistatartar

400 g peuran tai hirven paistia kalvottomana 3 rkl hienonnettua punasipulia 0,5 dl kokojyvä-Dijon-sinappia 3 rkl Worcestershire-kastiketta 3 rkl auringonkukkaöljyä 3 oksaa timjamia suolaa mustapippuria
  1. Hienonna paisti pieniksi kuutioksi.
  2. Nypi timjamista...
Lue lisää

Mallasleipää ja ruskistettua voita

Joona Lehto suosittelee: voit tarjota herkullista mallasleipää ruskistetulla voilla esimerkiksi kalakeiton kanssa. Mallasleipä (yksi kolmen litran vuoka): 430 g jauhoja 25 g suolaa 50 g hiivaa 250 g tummaa siirappia 50 g vehnäleseitä 165 g kaljamallasta 250 g ruisjauhoja 700 g piimää Siirappi-voiglaseeraus 50 g voita 50 g tummaa siirappia
  1. Sekoita ensin hiiva ja piimä hyvin keskenään isossa kulhossa tai yleiskoneessa
  2. Lisää loput ainekset ja sekoita tasaiseksi taikinaksi
  3. Kaada taikina...
Lue lisää